У Миколаєві після обстрілу відремонтували 13 тролейбусів

У Миколаєві після обстрілу відремонтували 13 тролейбусів

У Миколаєві після обстрілу відремонтували 13 тролейбусів
. Фото: Миколаївелектротранс

У Миколаєві другого серпня випустили на лінію тролейбуси, які постраждали від обстрілу 14 липня. Загалом були пошкоджені 16 нових тролейбусів "Дніпро", 13 з яких відремонтували.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор комунального підприємства "Миколаївелектротранс" Юрій Сметана.

"Для тролейбусів було замовлено 56 одиниць скла у Львівській компанії. Ми за тиждень від розміщення замовлення вже отримали, скло вже було в Миколаєві. Його вартість трохи більше ніж 230 000 грн, сюди входить і розхідний матеріал. Усі роботи виконувалися силами комунального підприємства", — сказав Юрій Сметана.

На підприємстві є три нових тролейбуси "Дніпро", які постраждали найбільше.

"Є три нових тролейбуси "Дніпро". У них пошкоджені силові блоки, силові агрегати, які знаходяться на даху, тому ми зараз шукаємо запчастини до них. Також у нас є п’ять тролейбусів, знищених ще під час перших обстрілів повністю, які не підлягають використанню. То ж вони будуть на запчастини, які можливо зняти і переставити на інші тролейбуси", — розповів Юрій Сметана.

Станом на друге серпня 35 тролейбусів та 28 трамваїв працюють щодня на лінії, незважаючи на вихідні.

Що відомо

  • Під час ракетних обстрілів Миколаєва військами Російської Федерації 12 та 14 липня пошкоджень зазнали 18 комунальних тролейбусів. Частину транспорту вдалось відновити та випустити на лінії.
  • Тролейбуси в Миколаєві розпочали свій рух 29 жовтня 1967 року.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок