Бюджет українського спорту скоротять на 2,5 мільярда гривень. Коментар міністра

Бюджет українського спорту скоротять на 2,5 мільярда гривень. Коментар міністра

Ексклюзивно
Бюджет українського спорту скоротять на 2,5 мільярда гривень. Коментар міністра
. УНІАН

Верховна Рада України скоротила фінансування українського спорту більш ніж удвічі. Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт прокоментував Суспільному, який вплив секвестр бюджету матиме на розвиток спорту.

Майже на 800 мільйонів гривень скоротили фінансування розвитку фізкультури та спорту вищих досягнень. Ще на понад 300 мільйонів уріжуть бюджет на підготовку та участь у змаганнях, зокрема й через скасування Олімпіади. Утім, найбільше постраждав спорт людей з інвалідністю. З майже 2 мільярдів гривень їм лишили 412 мільйонів. Президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич розповів Суспільному, що очільники федерацій не можуть змиритися з таким рішенням. Але він мав комунікацію з прем'єрміністром України, і той пообіцяв повернутися до нормального фінансування.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив у коментарі спортивному "квартирнику" Суспільного, що виділених коштів має вистачити на підготовку спортсменів та зарплати тренерам.

"Нам на сьогодні надали кошти на олімпійський, неолімпійський і паралімпійський спорт. Потім ми переглянемо бюджет, нам додадуть ще кошти. Нам надали кошти на зарплати тренерам, закупівлю спортивного інвентарю, екіпіровки. Тобто на сьогодні ми бачимо, що будемо забезпечені після закінчення карантину всім тим, що нам необхідно.", - сказав міністр.

Раніше Вадим Гутцайт розповів Суспільному, як спортсменам готуватися до змагань просто неба в умовах дії нових карантинних обмежень.

Що відомо

  • 13 квітня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про внесення змін до бюджету-2020, згідно з яким передбачається зменшення фінансування низки міністерств та відомств та збільшення видатків на медицину та соцзабезпечення.
  • Документ передбачає збільшення кошторису Мінсоцполітики, МОЗ, Державної прикордонної служби, усіх, крім Луганської, областей України.
  • Даним проєктом закону буде створено фонд боротьби з коронавірусною хворобою. Спочатку його хотіли профінансувати на 97,06 млрд грн, а потім зменшили бюджет до 64,67 млрд грн.
  • Також законопроектом передбачені кошти на надання одноразової грошової допомоги членам сімей медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, які загинули від гострої респіраторної хвороби COVID-19 при виконанні робіт з її ліквідації.
На початок