На Київщині встановлюють ще одне модульне містечко

На Київщині встановлюють ще одне модульне містечко

На Київщині встановлюють ще одне модульне містечко
. Фото: Макарівська селищна рада

У Макарові встановлюють модульне містечко для тих жителів громади, які через російську військову агресію залишилися без даху над головою. Невдовзі тимчасове модульне житло готове буде приймати перших поселенців.

Про це повідомляє пресслужба Макарівської селищної ради.

Фото: Макарівська селищна рада
Фото: Макарівська селищна рада

Згідно з технічними характеристиками будиночки цього містечка зможуть забезпечити тимчасове проживання у будь-яких умовах. Зараз триває укомплектування спальних кімнат меблями, в їдальнях встановлено холодильники та плити для приготування їжі. Вже облаштовані кімнати з санвузлами та душовими кабінами. Також у містечко вже підведено інтернет, йдеться у повідомленні.

Фото: Макарівська селищна рада
Фото: Макарівська селищна рада

Усі модульні будиночки Макарівській громаді безплатно надав уряд Польщі, зазначає Макарівська селищна рада.

Що відомо

  • Найближчим часом у Гостомелі, Макарові і Кухарях Вишгородського району планують відкрити модульні містечка для тих, хто через військову агресію РФ втратив житло. Також для встановлення модулів розглядають Димер, Велику Димерку та Дмитрівку Бучанського району, повідомляє Київська обласна військова адміністрація. Зазначається, що одне модульне містечко вже встановлено у Бородянці. Ще два —встановлено у Бучі.
  • 24 червня У Бучі відкрили модульне містечко на 352 місця. Там тимчасово проживатимуть понад 700 місцевих жителів, які через російську військову агресію втратили оселю.
  • 1 червня у Бородянці відкрили перше модульне містечко на Київщині. Сюди тимчасово заселяться 352 людини, які втратили житло через війну. За словами голови Київської ОВА Олексія Кулеби, загалом у Бучанському районі було пошкоджено майже 16 тисяч житлових будинків. З них 3846 — зруйновані повністю. Це 156 багатоповерхових та 3846 приватних будинків.
  • У Ірпені тимчасове житло облаштували у вагонах Укрзалізниці для людей, які втратили домівки через війну. Там уже зареструвалися близько 50 людей.
  • На території санаторію "Дубки" в Ірпені 11 травня запрацювало перше наметове містечко для людей, які під час воєнних дій втратили житло.
  • Станом на 19 травня у Київській області зафіксовані руйнування у 46 з 69 територіальних громад. Внаслідок вторгнення військ Росії в області пошкоджено понад 4500 приватних та багатоповерхових житлових будинків.
  • 23 червня на сесії Київської обласної ради ухвалили рішення щодо початку будівництва 560 нових будинків замість тих, які були зруйновані внаслідок російської військової агресії. Також планується викупити 2000 квартир.

Читайте також

"Нормальні будиночки нам поляки зробили, але у своїй хаті краще". Як живуть у модульному містечку в Бородянці

Вторгнення Росії в Україну, день 128. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок