На Київщині внаслідок дій РФ зруйновано понад 4500 багатоповерхівок і приватних будинків – Київська ОВА

На Київщині внаслідок дій РФ зруйновано понад 4500 багатоповерхівок і приватних будинків – Київська ОВА

На Київщині внаслідок дій РФ зруйновано понад 4500 багатоповерхівок і приватних будинків – Київська ОВА
. Київська область, березень 2022 року. Фото: Макс Левін

Станом на 19 травня у Київській області зафіксовані руйнування у 46 з 69 територіальних громад. Внаслідок вторгнення військ Росії в області пошкоджено понад 4500 приватних та багатоповерхових житлових будинків.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Зазначається, що критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській територіальних громадах. Моніторингові групи продовжують фіксувати руйнування, йдеться у повідомленні.

У Київській ОВА також зазначили, що водопостачання підведено та відновлено в усіх населених пунктах області. Нині триває підключення до води окремих житлових будинків у кожному з населених пунктів. Через відсутність електропостачання, невелика кількість споживачів Гостомельської громади залишаються без централізованого водопостачання і водовідведення.

ДТЕК "Київські регіональні електромережі" завершив відновлення електропостачання у населені пункти області, які постраждали через бойові дії. За 1,5 місяця електрики повернули світло у домівки понад 260 тисяч споживачів.

Станом на 19 травня у всіх 120 населених пунктах області служби "Київоблгазу" відновили розподіл газу. Підприємство переходить до роботи в штатному режимі, посилена кількість аварійних бригад залишається працювати в Бучанській, Ірпінській та Гостомельській громадах, повідомляє Київська ОВА.

Що відомо

  • Для розміщення жителів Київщини, які внаслідок російської агресії втратили житло, планують викупати квартири та будувати нові житлові комплекси в Ірпені та Бородянці.
  • Внаслідок бойових дій у Бородянці пошкоджено 164 будівлі. Із них 42 – повністю зруйновані. Про це свідчить знімок, проаналізований Cупутниковим центром ООН.
  • Більшість будинків у Києві, які були пошкоджені внаслідок обстрілів російськими військовими, будуть відновлені до початку опалювального сезону, повідомили у КМДА.
  • У Києві переглянуть будівельні норми через війну. Кожен будинок повинен мати укриття, повідомляє КМДА.
  • Вторгнення Росії в Україну вже завдало цивільній інфраструктурі збитків на понад 90 мільярдів доларів.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 85. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок