Журналіст Володимир Чеповий залишається зниклим безвісти — син

Журналіст Володимир Чеповий залишається зниклим безвісти — син

Оновлено
Журналіст Володимир Чеповий залишається зниклим безвісти — син
. Володимир Чеповий/Facebook

Журналіст Володимир Чеповий, який бере участь в бойових діях, залишається зниклим безвісти. Про це повідомив його син Іван Чеповий.

"Всі активно просувають інформацію про смерть Владимир Чеповой . Друзі, сьогодні отримали від зама воєнкома листа про те, що батько є офіційно ЗНИКЛИМ БЕЗВІСТИ. Як і багато інших українських захисників. Ні в яких списках 200/300 його немає. Я щиро вірю, в те що все буде добре. Чекаємо на ОФІЦІЙНУ інформацію. Хотів би попросити не поширювати інформацію про його загибель. Я розумію, що інформацію в соціальних мережах та медіа не зупинити. Але за документами він НЕ загинув, і ніхто з рідних не опублікував у себе ніякої інформації. Будуть ОФІЦІЙНІ дані — будем публікувати", — написав він удень 22 червня.

Раніше генеральний директор видавництва "Блінц-інфо" та шеф-редактор журналу "Бізнес" Володимир Чеповий, загинув під час бою з російськими військовими. Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Як багато їх стало. Цих новин про смерть. Сьогодні підтвердили, що у бою загинув генеральний директор видавництва "БЛІЦ-ІНФОРМ", шеф-редактор журналу "Бізнес", автор проекту "Бізнес 100". Енергійний, веселий, активний Володимир Чеповий. Такий ініціативний, відкритий, такий живий завжди...", — прокоментувала речниця заступника голови КМДА Людмила Шикота.

"Володимир Чеповий пішов на фронт добровольцем ТРО і загинув у перші тижні червня. Тіло лише вчора (21.06 — ред.) ідентифікували", — написав у Facebook керівник Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

Що відомо

  • 11 червня стало відомо про загибель на війні журналіста, колишнього керівника "Армії FM" та офіцера Олексій Чубашев.
  • 28 квітня внаслідок ракетного обстрілу Києва загинула журналістка і продюсерка "Радіо Свобода" Віра Гирич.
  • Національна спілка журналістів України оголосила про запуск Фонду пам’яті загиблих журналістів.
  • Через обстріл російськими військами загинув журналіст Олександр Махов, який ніс службу у лавах Збройних сил України.
  • 1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна. З 13 березня з ним не було зв'язку.
  • 23 березня Оксана Баулін, журналістка видання "The Insider", яке визнано в Росії іноземним агентом, загинула під ракетним обстрілом у Києві.
  • 15 березня війська Росії вбили українську журналістку Олександру Кувшинову та оператора американського телеканалу Fox News. Ще один журналіст дістав поранення.
  • 12 березня у Каховці та Новій Каховці зникли два журналісти — Олег Батурін та Сергій Цигипа. Обоє активно висвітлювали стан справ в їх містах та області з часу вторгнення РФ в Україну.
  • 1 березня збройні сили Російської Федерації завдали два ракетні удари по Київській телевізійній вежі, внаслідок чого загинули п’ятеро людей, в тому числі оператор телеканалу Київ.Live Євген Сакун.
  • В Ірпені Київської області російські військові вбили журналіста New York Times Брента Рено. Його колега фотокореспондент Хуан Арредондо поранений. За даними поліції, унаслідок стрільби поранені близько п'яти людей.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 119. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок