На Київщині загинув фотограф і документаліст Макс Левін

На Київщині загинув фотограф і документаліст Макс Левін

Важливо
На Київщині загинув фотограф і документаліст Макс Левін
. Фото: Макс Левін / фейсбук

1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна. З 13 березня з ним не було зв'язку.

Про це повідомляє видання Lb.ua, з яким він зокрема співпрацював. Як повідомили Інституту масової інформації повідомили в Офісі генерального прокурора, Левіна вбили російські військові.

“Тіло журналіста знайдене на території села Гута Межигірська Вишгородського району. За попередньою інформацією беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили шляхом двох пострілів зі стрілецької зброї”, — ідеться в повідомленні.

Вишгородська окружна прокуратура веде кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Як повідомили в Lb.ua, Максим у супроводі Олексія Чернишова, військовослужбовця та в минулому фотографа, відправились у Гуту Межигірську 13 березня документувати наслідки російської агресії.

Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун. З того часу зв'язок із обома чоловіками зник.

Пізніше розпочались інтенсивні бойові дії в цьому районі.

Місцезнаходження та доля Олексія Чернишова наразі не встановлена.

Раніше Макс Левін передав у вільне користування журналістам та блогерам фотографії, зроблені ним з початку повномасштабної війни РФ проти України. Їх можна передивитись за цим посиланням.

Макс Левін працював на hromadske, Lb.ua. Також співпрацював з Reuters, BBC, TRT World, Associated Press. Більшість його робіт пов'язані з війною в Україні.

У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

Що відомо

  • 1 березня збройні сили Російської Федерації завдали два ракетні удари по Київській телевізійній вежі, внаслідок чого загинули п’ятеро людей, в тому числі оператор телеканалу Київ.Live Євген Сакун.
  • В Ірпені Київської області російські військові вбили журналіста New York Times Брента Рено. Його колега фотокореспондент Хуан Арредондо поранений. За даними поліції, унаслідок стрільби поранені близько п'яти людей.
  • 12 березня у Каховці та Новій Каховці зникли два журналісти — Олег Батурін та Сергій Цигипа. Обоє активно висвітлювали стан справ в їх містах та області з часу вторгнення РФ в Україну.
  • 15 березня війська Росії вбили українську журналістку Олександру Кувшинову та оператора американського телеканалу Fox News. Ще один журналіст дістав поранення.
  • 23 березня Оксана Баулін, журналістка видання "The Insider", яке визнано в Росії іноземним агентом, загинула під ракетним обстрілом у Києві.
  • 27 березня стало відомо, що на сході України загинув львівський телеоператор Юрій Олійник. Йому було 39 років.
  • 31 березня у Херсоні зник місцевий журналіст Костянтин Риженко. Його батько підтвердив, що росіяни розшукують Риженка за журналістську діяльність.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок