У Львові горів Свято-Володимирський храм УПЦ МП: що відомо

У Львові горів Свято-Володимирський храм УПЦ МП: що відомо

Доповнено
У Львові горів Свято-Володимирський храм УПЦ МП: що відомо
. ГУ ДСНС Львівщини

Ввечері, 19 червня, у Львові, в мікрорайоні Сихів, сталася пожежа в Свято-Володимирському храмі УПЦ Московського патріархату. Цю інформацію Суспільному підтвердив речник ГУ ДСНС Львівщини Віталій Туровцев.

Інформація про пожежу в Храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого надійшла до надзвичайників близько 22:45. На місце події виїхали 20 рятувальників.

Як повідомив Віталій Туровцев, о 23:19 пожежу вдалось локалізувати. Працівники ДСНС провели роботи з розбору даху та проливки конструкцій.

Пожежа в храмі
Пожежа в храмі. ГУ ДСНС Львівщини

О 23:30 пожежу загасили. Внаслідок події ніхто не отримав травм.

Пожежа в храмі
Пожежа в храмі. ГУ ДСНС Львівщини

Наразі про те, що стало причиною пожежі, не повідомляють. Відомо, що загорання виникло під шаром покрівельного матеріалу.

Раніше, 9 травня, невідомі залили вхід до Свято-Володимирського храму УПЦ МП монтажною піною та залишили надписи на стінах церкви: "Чорти ФСБ" та "Дім Путіна". Тоді за цим фактом настоятель храму отець Володимир звернувся до правоохоронців.

За тиждень до того, 1 травня, в цьому храмі невідомі намагалися зірвати Божественну літургію. Тоді, за повідомленням інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, "молодики в масках погрожували віруючим фізичною розправою, вмикали гучномовці та вчиняли різні провокаційні дії". Через це парафіяни викликали поліцію. Також 25 квітня невідомий чоловік приїхав до храму зі зброєю та заявив, що готується до знесення церкви.

Читайте також: "Чорти ФСБ": у Львові невідомі залили монтажною піною вхід до храму УПЦ МП
На початок