Збірна України з біатлону назвала склад команди "Б" на сезон 2022/23: у нього увійшли 23 спортсмени

Збірна України з біатлону назвала склад команди "Б" на сезон 2022/23: у нього увійшли 23 спортсмени

Збірна України з біатлону назвала склад команди "Б" на сезон 2022/23: у нього увійшли 23 спортсмени
. Andrei Ivanov / biathlon.com.ua

У список увійшли Валентина Семеренко та Артем Тищенко.

Збірна України з біатлону назвала склад біатлоністів, які розпочали підготовку до нового сезону 2022/23 у складі команди "Б". Про це повідомляє Biathlon.com.ua.

Наприкінці травня тренерський штаб збірної України оголосив остаточний список біатлоністів, які готуватимуться до етапів Кубка світу та чемпіонату світу у команді "А". У червні до нього приєднався лідер чоловічої збірної України Дмитро Підручний, який перед цим входив у лави Національної гвардії.

Читайте також: Дмитро Підручний приєднався до збірної України з біатлону на зборах: його відпустили з Нацгвардії

Команда "Б" збірної України з біатлону вже закінчила перший етап підготовки до сезону у Тернополі, після чого з 19 червня розпочне другий тренувальний збір.

У склад команди "Б" увійшли 23 біатлоністи: 11 - у чоловічій збірній, 12 - у жіночій. Разом з дорослими біатлоністами займаються і представники юніорської збірної України, яких залучили до централізованої підготовки з командою "Б".

Серед представників команди "Б" - учасники попередньої Олімпіади-2022 - Валентина Семеренко та Артем Тищенко, які не потрапили до списку "А" на сезон 2022/23. При цьому Семеренко на першому зборі готувалася разом з біатлоністками основної збірної через відсутність кількох спортсменок - Юлія Джима та Дар'я Блашко розпочали індивідуальну підготовку у Словенії, тоді як Олена Білосюк, все ще знаходиться у лавах Національної Гвардії України.

Натомість, у список команди "Б" не увійшла 2-разова призерка Олімпійських ігор у Сочі Віта Семеренко. На початку травня новий головний тренер жіночої збірної України Олександр Кравченко відзначав, що спортсменка ще не визначилася, чи продовжуватиме далі кар'єру.

Читайте також: Чи будуть сестри Семеренко продовжувати кар'єру? Коментар головного тренера збірної України

Склад команди "Б" збірної України з біатлону на сезон 2022/23

  • Чоловіки: Артем Тищенко, Віталій Труш, Руслан Ткаленко, Андрій Доценко, Андрій Орлик, Сергій Телень, Степан Кінаш, Віталій Мандзин, Роман Боровик, Дмитро Грущак, Владислав Чихарь
  • Жінки: Валентина Семеренко, Юлія Журавок, Валерія Дмитренко, Надія Бєлкіна, Анастасія Рассказова, Христина Дмитренко, Любов Кип'яченкова, Юлія Городна, Олександра Меркушина, Олена Городна, Лілія Стеблина, Вероніка Шевчик

Що відомо

  • У сезоні 2021/22 Артем Тищенко, крім потраляння у склад на Олімпіаду-2022, також здобув єдину нагороду України на етапах Кубка світу. Разом із Дар'єю Блашко, вони стали бронзовими призерами одиночного міксту на етапі в Обергофі.
  • У жодну з біатлонних команд України не потрапили чотири натуралізовані росіянки - Ольга Абрамова, Катерина Бех, Оксана Москаленко та Дар'я Сідорова.
Читайте також: Четверта. Натуралізована росіянка Сідорова буде виключена зі збірної України з біатлону
  • Найкращі результати на рівні Кубка IBU у сезоні 2021/22 показали Ольга Абрамова (30-е місце у загальному заліку) та Віталій Труш (35-е).
  • Чоловіча команда готуватиметься до сезону під керівництвом тренерів Миколи Зоца та Ігора Якименка. Старшим тренером жіночої команди "Б" буде Ігор Ященко.
  • Другий тренувальний збір біатлоністи команди "Б" також проведуть у Тернополі з 19 червня по 4 липня.
На початок