У Дніпрі вартість проїзду в маршрутках може зрости до 30 гривень: що кажуть пасажири та перевізники

У Дніпрі вартість проїзду в маршрутках може зрости до 30 гривень: що кажуть пасажири та перевізники

У Дніпрі вартість проїзду в маршрутках може зрости до 30 гривень: що кажуть пасажири та перевізники
. Фото: пресслужба міської ради Дніпра

Вже цього літа ціни за проїзд у маршрутках Дніпра можуть вирости з 10 до 20 та навіть 30 гривень. Про це повідомляють у міському департаменті транспорту. Усе — через те, що вартість пального продовжує збільшуватись, а запчастини дорожчають.

Що з приводу подорожчання проїзду кажуть пасажири та перевізники – дізнавалися кореспонденти Суспільного.

За словами спеціаліста департаменту транспорту міськради Івана Васючкова, ніхто не розуміє скільки буде коштувати дизельне пальне за тиждень-півтора. Нині динаміки по зменшенню вартості не спостерігається.

Що кажуть пасажири

Подорожчання проїзду у маршрутках вдарить по гаманцю — кажуть жителі міста. Тож уже думають про альтернативні види транспорту.

"Пішки можна, або велосипедом спробувати, або тролейбус – він навряд чи дорожчатиме. 10 гривень, мені здається, найприйнятніша ціна. 10-12, максимум 15, але не 20", — говорить Тимур Гарифулін.

"Зарплати залишаються на тому ж рівні, що і є, а ціни підвищують. Звичайно ж, погано, не вистачає заощаджень, це б'є по гаманцю", — каже дніпрянка Тетяна Товкач.

Економити або збільшувати тариф

Пасажирів розуміють, але нічого з цінами на пальне вдіяти не можуть — відповідають водії. Придбати дизель оптом вартує 60-70 гривень за літр.

"Ціни на пальне високі, запчастини також дуже здорожчали. Це ж не від нас залежить. Ми їздимо, возимо людей по тій ціні, що і була", — розповідає водій маршрутного таксі Анатолій Засименко.

Отже, економити доводиться іншим шляхом — перевізники збільшують інтервали руху у середині дня. Крім того, відмовилися від автобусів великої місткості — вони працювали у збиток.

Директор автотранспортного підприємства Андрій Русавський зазначає: АТП може видати водіям лише 10 літрів пального на день. Цього вистачає максимум на 4 години. Ті, хто зміг дозаправитись — працюють далі. І така ситуація попри те, що частину дизеля міськрада постачає безкоштовно.

Нині на дороги міста виїжджають від 30 до 70% машин. Якщо тариф виросте хоча б удвічі, кажуть в АТП, зможуть зменшити інтервали руху, відремонтувати автобуси та підвищити зарплати водіям.

Авторка — Софія Москаленко

Читайте також

В Одесі може подорожчати вартість проїзду у маршрутках

Велосипедом по місту. Дніпряни про те, чому пересіли на екологічний транспорт

Дніпропетровщина: у Нікополі через здорожчання пального зросте тариф на проїзд

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок