Діти загинули під час війни. На Миколаївщині планують відкрити меморіал пам’яті

Діти загинули під час війни. На Миколаївщині планують відкрити меморіал пам’яті

Діти загинули під час війни. На Миколаївщині планують відкрити меморіал пам’яті
. Фото: Євгеній Нотевський

Меморіал пам’яті дітям, які загинули через військову агресію Російської Федерації, планують відкрити в Первомайській громаді. Першого червня, у Міжнародний день захисту дітей, артоб'єкт встановлять на центральній площі громади як тимчасову інсталяцію.

Про це кореспондентам Суспільного розповів президент Миколаївської обласної організації лідерів молодіжного самоврядування "Молодь – майбутнє нації" Євгеній Нотевський.

Створити меморіал запропонував коваль Дмитро Вавріняк.

"Прийшла ідея зробити меморіал загиблим дітям і встановити його до Дня захисту дітей. Висота меморіалу три метри двадцять сантиметрів, півтора метра на дев’яносто сантиметрів — ширина. Вага його близько 200 кг. Матеріал використовував той, що у мене залишався від замовлень. Можна вважати, що цей меморіал зроблений за кошти мої і кошти тих людей, які роблять у мене замовлення", — розповів Дмитро Вавріняк.

За словами Євгенія Нотевського, 27-го травня відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради. Вирішили, що артоб’єкт буде розташований в мікрорайоні Фрегат на території Меморіального комплексу пам’яті за загиблими.

Що відомо

  • Станом на 29 травня більше ніж 682 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації: загинули 242 дитини, поранені 440. У Миколаївській області постраждали 45 дітей.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок