"Пишаюся своєю країною". Бігунки Ткачук та Рижикова емоційно прокоментували перші медалі сезону на Діамантовій лізі

"Пишаюся своєю країною". Бігунки Ткачук та Рижикова емоційно прокоментували перші медалі сезону на Діамантовій лізі

"Пишаюся своєю країною". Бігунки Ткачук та Рижикова емоційно прокоментували перші медалі сезону на Діамантовій лізі
. AP

Як українські атлетки оцінили свій виступ.

Анна Рижикова та Вікторія Ткачук взяли участь у першому забігу сезону Діамантової ліги на дистанції 400 метрів з бар'єрами. І обидві потрапили на подіум: Ткачук випередила Рижикову, завоювавши "срібло" і залишивши партнерку по збірній Україні з "бронзою".

Результати обох українок стали для них найкращими у сезоні. При цьому Рижикова лише вдруге у 2022 році вийшла на старт, а ось для Ткачук це взагалі був перший забіг у 2022 році.

Читайте також: Бігунки Ткачук та Рижикова здобули "срібло" та "бронзу" етапу Діамантової ліги на 400 метрів з бар'єрами

Після виступу на етапі у Бірмінгемі українські легкоатлетки прокоментували свої результати на першому забігу сезону у Діамантовій лізі.

І Рижикова, і Ткачук присвячують свої результати Україні, яка продовжує перебувати під повномасштабним вторгненням Росії. Анна Рижикова відзначила, що їй психологічно непросто змагатися за умов війни, але вона вдячна такій можливості.

"Рада цьому результату, але не дуже через помилки, яких припустилася. Сподіваюся, що наступного разу виступлю краще. Проте я справді задоволена третім місцем і дуже рада бути тут. Це задоволення - змагатися, маючи підтримку трибун, вони відчутно мене привітали, і я хочу подякувати їм та Великій Британії за їхню підтримку для України".

"Це [змагатися] було психологічно важко, оскільки я часто перевіряю новини та дзвоню батькам, чоловіку, сім'ї, яка живе в Україні. Для мене честь бути частиною Діамантової ліги і дуже важливо, що я тут та намагаюся робити усе найкраще для моєї країни".

А ось Вікторія Ткачук звернула увагу на підготовчий процес до першого міжнародного старту у сезоні. Востаннє Ткачук змагалася ще у вересні 2021-го, здобувши "бронзу" на турнірі у Швейцарії.

"Це нове відчуття, враховуючи довгу підготовку до сезоні. У мене було чимало емоцій напередодні цього турніру, бо я хотіла підтримати мою країну, показати усьому світу, що у нас сильна країна, а також підтримати свою сім'ю. Мені було важливо змагатися, тому що тренуватися було досить важко, коли моя сім'я перебуває у небезпечному місці. Але я дуже рада бути тут завдяки нашим солдатам, нашим людям, і пишаюся країною".

"Як для старту сезону, час [на фініші] був досить хорошим для мене. У мене були деякі помилки, пов'язані з ритмом, тому я працюватиму з моїм тренером. Побачимо, що у нас вийде зробити перед чемпіонатом світу наприкінці літа".

Що відомо

  • Рижикова та Ткачук - учасниці Олімпіади-2020 у складі збірної України. У фіналі 400-метрівки з бар'єрами вони показали п'ятий та шостий результат відповідно.
  • У 2021 році Рижикова та Ткачук здобували нагороди на етапах Діамантової ліги. Рижикова виграла три "срібла" і три "бронзи", а ось Ткачук - лише одну "бронзу", тож "срібло" у Бірмінгемі є для неї першим у кар'єрі на рівні Діамантової ліги.
  • "Бронза" у Бірмінгемі - друга медаль для Рижикової на літніх турнірах 2022 року. Перед етапом Діамантової ліги вона здобула "срібло" на змаганнях в Італії.
Читайте також: Українка Рижикова "сріблом" відкрила літній сезон у бігу на 400 метрів з бар'єрами: результат
На початок