"Громада хоче перейти у ПЦУ, а священники – проти" – мер Франківська про єдину в місті парафію УПЦ МП

"Громада хоче перейти у ПЦУ, а священники – проти" – мер Франківська про єдину в місті парафію УПЦ МП

"Громада хоче перейти у ПЦУ, а священники – проти" – мер Франківська про єдину в місті парафію УПЦ МП
. Фото: Wikimapia/Oleksandr Gudyma

Громада Української православної церкви Московського патріархату, що на вулиці Довженка в Івано-Франківську, подала документи до обласної військової адміністрації щодо переходу до Православної церкви України. Однак священники проти цього.

Про це в ефірі радіо "Західний полюс" повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Громада хоче перейти в ПЦУ, а священники не хочуть. Вони всякими способами це питання затягують. Я вважаю, що тут ми повинні стояти на своєму", — каже міський голова.

За словами Руслана Марцінківа, зараз віряни очікують від обласної військової адміністрації розпорядження про реєстрацію парафії ПЦУ у церкві на вулиці Довженка.

"Дивує мене, що понад п'ять тижнів документи не підписують. На жаль, в державі є політика, що Московський патріархат — не на часі. Але в нас це — дуже актуально. Приклад того, як ми на вулиці Чорновола звільнили приміщення парафії. Я думаю, тут треба вирішувати у законний спосіб", – розповів Руслан Марцінків.

Що відомо

4 квітня в онлайн-зверненні міський голова Руслан Марцінків повідомив, що в Івано-Франківську релігійна спільнота УПЦ Московського патріархату хоче перейти до Православної церкви України. Натомість релігійна спільнота спростувала таку заяву.

Також міський голова нагадав, що у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт про заборону УПЦ Московського патріархату в Україні.

13 квітня депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій XXII сесії звернулися до Президента України та голови Верховної Ради з вимогою припинити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок