На території Миколаївської області війська РФ пошкодили або знищили майже 3 000 цивільних об’єктів — ОВА

На території Миколаївської області війська РФ пошкодили або знищили майже 3 000 цивільних об’єктів — ОВА

На території Миколаївської області війська РФ пошкодили або знищили майже 3 000 цивільних об’єктів — ОВА
. Фото: Світлана Кльосова/Суспільне Миколаїв

Станом на 2 травня від початку повномасштабного вторгнення збройні сили Російської Федерації частково пошкодили або повністю знищили 2 986 цивільних об’єктів на території Миколаївської області.

Такі дані наводить Миколаївська обласна військова адміністрація.

Серед пошкоджених та знищених об’єктів 2 154 житлові будинки, 29 медичних закладів, 145 навчальних закладів, 67 закладів культури, 25 об’єктів промислових підприємств, 109 об’єктів газопостачання, 243 об’єкти електропостачання, вісім об’єктів водопостачання, 49 об’єктів теплопостачання, а також ще 157 інших невійськових об’єктів.

В області тривають роботи з відновлення газо- та електропостачання у населених пунктах, які постраждали внаслідок війни. Без газопостачання, за інформацією ОВА, залишаються 1 597 споживачів.

Станом на 2 травня у 82-х населених пунктах, з них у п’яти частково, Миколаївського та Баштанського районів відсутнє електро- та водопостачання, а також водовідведення.

Також з 12 квітня через пошкодження водогону Миколаїв залишається без централізованого водопостачання. За інформацією ОВА, жителям міста розливають воду з резервуарів-накопичувачів та артезіанських свердловин, а також надають фасовану питну воду.

Що відомо

  • Водопостачання в деяких районах міста відсутнє з 12 квітня. Більшість районів Миколаєва залишаються без централізованого водопостачання через пошкодження водоводу.
  • Департамент житлово-комунального господарства міськради створив онлайн-мапу, на якій вказані пункти розливу технічної та питної води. Дані оновлюють щодня.
  • У Миколаєві працюють над відновленням водопостачання за рахунок буріння свердловин та встановлення очисного обладнання.
  • У Миколаєві всі лікарні забезпечені як питною, так і технічною водою в достатній кількості.
  • Співробітники Держпродспоживслужби досліджують воду з альтернативних джерел у Миколаєві.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок