Хмельницька студентка-дизайнерка створює 3-Д одяг

Хмельницька студентка-дизайнерка створює 3-Д одяг

Хмельницька студентка-дизайнерка створює 3-Д одяг
. Фото: Суспільне Поділля

Колекцію 3-Д одягу хмельницької студентки Оксани Коріньовської помітили законодавці української моди, і не тільки української - розповідає сама майбутня дизайнерка. Та каже: її почали запрошувати на тижні моди, а глянцеві журнали – публікувати фотографії зі створеним нею одягом. За її словами, світлини з одягом вона розмістила в соцмережі й не очікувала подібного резонансу.

Колекцію одягу, яку за тиждень створила хмельницька студентка Оксана Коріньовська, друкують на сторінках і обгортках українських глянців - каже авторка.

«Вони запитали, чи можна розмістити мої роботи в журналах, І тільки згодом я тільки побачила, що це такі великі глянці, як: «Ворк-Україна», «Еляфісель», «Меріклар» і на сторінці «Ukrainian Fashion Week». Звісно, я мріяла туди потрапити», - говорить Оксана.

3-Д одяг з колекції Хмельницької студентки-дизайнерки
3-Д одяг з колекції Хмельницької студентки-дизайнерки. Фото: Оксана Коріньовська

За словами 22-річної дизайнерки, її запросили на тиждень моди у Латвії.

«Зараз я працюю над вишиванкою, також в 3-Д, яка буде брати участь в «Riga Fashion Week», але також у форматі «Діджитал»», - розповіла дівчина.

Одяг, який створює Оксана Коріньовська, не можна купувати та носити в реальному житті, лише в віртуальному світі. За словами дизайнерки, такий спосіб придбати собі нову річ популярний серед молоді високотехнологічних країн, Україна – каже дівчина - тільки наближається до цього тренду.

3-Д панамка з колекції Хмельницької студентки-дизайнерки
3-Д панамка з колекції Хмельницької студентки-дизайнерки. Фото: Суспільне Поділля

«Людина купує її таким чином: вона надсилає свою фото на сайт, далі, за допомогою таких нових технологій цю панамку одягають на фото. І вона виглядає так, ніби людина дійсно вдягнена в цьому одязі», - розповіла Оксана.

На створення колекції дівчину надихнули ілюстрації її подруги Дарини Іванюшко, яка дозволила їх використати в одязі. У колекції – шість речей. Рожева панамка - каже Оксана - найбільш сподобалась українським і закордонним законодавцям моди.

«Рожева панамка виставлена на міжнародному сайті, де продається такий 3-Д одяг. Кошти, передані від продажу таких одиниць, йдуть у фонди підтримки України. І одна з робіт моїх робіт, яка є поза колекцією - це жінка з піднятою рукою, яка уособлює Україну, вона буде виставлена також на цифровому аукціоні», - говорить дизайнерка.

Робота хмельницької студентки-дизайнерки: «Жінка з піднятою рукою, яка уособлює Україну»
Робота хмельницької студентки-дизайнерки: «Жінка з піднятою рукою, яка уособлює Україну». Фото: Оксана Коріньовська

Оксана розповідає: створила свою колекцію в програмі для дизайну, яка дозволяє кроїти й шити, не беручи до рук ножиць і голки.

«Мені, як дизайнеру, це дає широкий спектр можливостей, оскільки я можу фантазувати й створювати фактично будь-що, не використовуючи на це якісь матеріальні ресурси. Не плачу за них кошти», - каже дівчина.

За словами викладачки Оксани Ельвіра Базилюк, таку програму майбутні дизайнери опановують на 4 курсі. Студентка Коріньовська зараз на третьому курсі, тож – каже - випереджає навчальну програму.

«Вона використовує це творчо, вона працює взагалі з образом, передає це, розвиває себе навіть в цій програмі. 3-д одяг - це тренд вже. Люди хочуть зекономити. Не купляти новий одяг, не викидати його, а створити собі образ шляхом віртуального», - говорить Ельвіра Базилюк.

3-Д одяг з колекції Хмельницької студентки-дизайнерки
3-Д одяг з колекції Хмельницької студентки-дизайнерки. Фото: Оксана Коріньовська

За словами Оксани, її віртуальний одяг наразі продається, та в планах має створити свою колекцію в реальному світі.

Читайте також

  • У Хмельницькій громаді з травня розпочинається зарахування першачків.
  • У Хмельницькому пройшов майстер-клас з розпису ікони.
На початок