Слідчий комітет Росії перевірить зміст книг Дмитра Гордона

Слідчий комітет Росії перевірить зміст книг Дмитра Гордона

Слідчий комітет Росії перевірить зміст книг Дмитра Гордона
. Журналіст Дмитро Гордон. Фото: УНІАН

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін доручив слідчим вивчити та проаналізувати зміст книг українського журналіста Дмитра Гордона, які "відкрито" продаються на території Росії. Про це повідомляється у телеграм-каналі відомства.

У російських магазинах продаються книги Гордона "Про те, про це: Історія та приватне життя у діалогах", "Березовський і Коржаков. Кремлівські таємниці", "Кашпіровський", "Віктор Суворов. Сповідь перебіжчика", "Правда про Росію та Путіна" та інші.

Наприкінці березня Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти Гордона та низки українських діячів. 6 квітня Росфінмоніторинг вніс Гордона до реєстру екстремістів та терористів.

За версією слідства, Гордон в ефірі українського телеканалу "закликав здійснити збройний напад" на Росію та розпочати "агресивну війну з використанням ядерної зброї". Також, за даними російського СК, "він публічно закликав до знищення громадян РФ" і поширював "неправдиву інформацію про бомбардування та артилерійські обстріли цивільної інфраструктури та мирних громадян", скоєних російськими військами.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас.

На початок