CNN має нове відео з дрона з військовими РФ поруч із тілами цивільних у Бучі

CNN має нове відео з дрона з військовими РФ поруч із тілами цивільних у Бучі

CNN має нове відео з дрона з військовими РФ поруч із тілами цивільних у Бучі
. Фото: скрін з відео CNN, Буча, 12-13 березня 2022 р.

Нове відео з дрона, отримане CNN, показує російську військову техніку та війська на вулицях Бучі, усипаних тілами загиблих цивільних. CNN підтвердив справжність відео і дату зйомки. Вона відбулась 12 і 13 березня. CNN не називає автора відео з міркувань безпеки.

На відео російські військові перебувають поруч із тілами вбитих людей. Кадри з цими ж тілами були на супутникових зображеннях Maxar Technologies від 18 березня.

Відео і фото тіл вбитих російською армією мирних мешканців Бучі з’явилися у пресі після того, як місто знову повернулося під контроль України. Попри очевидні докази вбивств російськими військовими мирних жителів Бучі, Кремль заперечує причетність до них російського війська.

CNN звернулося за коментарем з приводу нових знімків до Міністерства оборони Росії, але відповіді не отримало.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Міський голова Бучі Анатолій Федорук 1 квітня заявив, що місто повністю звільнене від російських військ завдяки діям українських Збройних сил.
  • Буча була в окупації росіян 33 дні, російські військові на важкій техніці потрапили до Бучі зранку 27 лютого. Того ж дня ракета потрапила у житловий будинок, а міський голова Анатолій Федорук повідомив про перших загиблих.
  • 31 березня російські війська залишили Бучу. Увечері 2 квітня у Міністерстві оборони офіційно повідомили, що усі населені пункти Київської області звільнили від російських військових.
  • Коли після звільнення Бучі журналісти та українські військові потрапили в місто — там виявили факти масових убивств, деякі тіла були просто на вулиці, деякі — зі зв'язаними за спиною руками. Україна офіційно закликала світ доєднатись до розслідування вбивств мирних людей в Бучі. 14 квітня прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан особисто відвідав Бучу.
  • Станом на 21 квітня відомо про 1126 українців, у тому числі 40 дітей, яких російські військові вбили під час перебування у Київській області.
  • Буча — не одиничний випадок жорстокого поводження з цивільними. Доповідь Human Rights Watch, складена зі свідчень очевидців, розповідає також про випадки у селі Старий Биков у Чернігівській області, Ворзелі у Київській області, Малій Рогані у Харківській області. Також генпрокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, що станом на 4 квітня відомо, що цивільних жертв російського вторгнення на Київщині найбільше не в Бучі, а у Бородянці.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 63. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок