На Київщині виявили тіла 1126 загиблих від рук росіян – Зеленський

На Київщині виявили тіла 1126 загиблих від рук росіян – Зеленський

На Київщині виявили тіла 1126 загиблих від рук росіян – Зеленський
. Офіс президента

Станом на 21 квітня відомо про 1126 українців, у тому числі 40 дітей, яких російські військові вбили під час перебування у Київській області.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні до парламенту Португалії.

"Тільки в одній лише Київській області, і це станом на сьогодні, бо ще не всі поховання знайдені, було вбито окупантами 1126 українців, із них 40 дітей", – сказав президент.

Він також повідомив, що в інших регіонах України, куди зайшли російські війська, зокрема в Чернігівській, Сумській, Харківській областях, загарбники влаштували "таке ж пекло, як і в Бородянці чи Бучі". Як приклад він навів село Ягідне на Чернігівщині, де росіяни зігнали всіх мешканців у підвал школи і тримали там тижнями.

"Це – невелика сільська школа, невеликий підвал, у якому лише від задухи померли близько 10 людей. Наймолодшій дитині у підвалі було три місяці, а найстаршій людині – 93 роки. Усього у підвалі було близько 400 людей. Більше трьох тижнів днями і ночами їм забороняли вийти з підвалу навіть у туалет. А коли люди просили вийти за одягом для малечі, окупанти вимагали, щоб вони заспівали російський державний гімн. Так російській військові розважалися і таку безкарність відчували", – розповів Зеленський.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 19 квітня голова поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що на території Київської області правоохоронці виявили вже понад тисячу загиблих від рук росіян.
  • За даними ООН, з початку вторгнення Росії на територію України загинули понад 2 072 мирних жителів. Реальні дані значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бої, відбувається з затримкою.
  • За оцінками Офісу генерального прокурора, станом на ранок 19 квітня через збройну агресію РФ проти України загинули щонайменше 205 дітей, ще 367 дістали поранення.

Читайте також

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne 2.0

У братській могилі в Бучі виявили тіло родича російського опозиціонера Навального — ЗМІ

Вторгнення Росії в Україну, день 57. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

"Ми розуміємо, що буде м'ясорубка" — начальник патрульної поліції Маріуполя про "Азовсталь"

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок