На Донеччині пошкоджено понад 60 тисяч приватних й 3 тисячі багатоквартирних будинків

На Донеччині пошкоджено понад 60 тисяч приватних й 3 тисячі багатоквартирних будинків

На Донеччині пошкоджено понад 60 тисяч приватних й 3 тисячі багатоквартирних будинків
. Суспільне

У Донецькій області від початку повномасштабного вторгнення російської армії було пошкоджено понад 60 тисяч приватних й 3 тисячі багатоквартирних будинків. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"Масовими обстрілами та авіаударами російська армія продовжує винищувати цивільну інфраструктуру Донецької області. Зараз неможливо точно підрахувати, скільки всього вони пошкодили та зруйнували", — повідомив Павло Кириленко.

Кириленко додав, що попередньо станом на 25 квітня в області пошкоджено 65185 приватних будинків і 2936 багатоквартирних будинків (у тому числі у Маріуполі 61200 і 2340 відповідно).

За словами Кириленка, у Волноваській громаді пошкоджено або зруйновано щонайменше 75% житлового фонду, в Ольгинській громаді — 70%.

Павло Кириленко додав, що в області пошкоджено 20 бібліотек, 6 музеїв і 4 пам’ятники історії Другої світової війни. Також пошкоджено 48 лікарень, 22 мости та 122 заклади освіти.

Що відомо

  • 24 квітня російські диверсійні розвідувальні групи намагались зайти на територію заводу "Азовсталь", але їм це не вдалось.
  • У Мангуші, що поблизу з Маріуполем, російські окупанти облаштували братські могили, в яких могли захоронити від 3 до 9 тисяч маріупольців. Ще одне масове поховання знайшли у селищі Виноградне.
  • У Маріуполя російські окупанти планують розселяти людей у вцілілих приватних будинках у Приморському районі міста.
  • Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей. Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%. При цьому 40% Маріуполя не підлягає відновленню.
  • У блокадному Маріуполі залишається ще близько 130 тисяч людей. Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ.
  • 20 квітня заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар повідомив, що російські військові не припинили спроби штурму "Азовсталі" та не дозволили евакуюватись цивільним, які переховуються у підвалах заводу. Уранці 21 квітня президент Росії Володимир Путін наказав російському міністрові оборони Сергію Шойгу заблокувати "Азовсталь" так, "щоб муха не пролетіла".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок