Гуманітарна допомога. Чим забезпечені лікарні Миколаєва

Гуманітарна допомога. Чим забезпечені лікарні Миколаєва

Гуманітарна допомога. Чим забезпечені лікарні Миколаєва
. Фото: Миколаївська міська рада

Від початку вторгнення Росії лікарні Миколаєва отримують гуманітарну допомогу з різних областей України та з-за кордону. Станом на 14 квітня заклади охорони здоров’я забезпечені в повному об’ємі перев’язувальними матеріалами, знеболювальними препаратами, лікарськими засобами, хірургічним інструментарієм, витратними матеріалами для хірургічних відділень.

Про це у відеозверненні розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

У вигляді гуманітарної допомоги лікарні Миколаєва отримали прилади для вимірювання цукру – глюкометри разом з тест-смужками.

За словами Ірини Шамрай, миколаївців забезпечені інсуліном на два-три місяці в повному обсязі. Містяни можуть звернутися до свого ендокринолога за місцем проживання, потім отримати в Першій міській лікарні глюкометри й тест-смужки для них.

Лікарні міста отримали набір для парентерального харчуванняПарентеральне харчування - це внутрішньовенне введення поживних речовин білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин, необхідних для задоволення метаболічних потреб людини. пацієнтів, які перебувають на апаратах штучної вентиляції легень.

"Миколаєву надано дві машини швидкої медичної допомоги для Лікарні швидкої медичної допомоги. 12 апаратів штучної вентиляції легень для Лікарні швидкої медичної допомоги, три апарати ШВЛ отримала Третя міська лікарня, один апарат отримала Перша міська лікарня. Надходили реанімаційні ліжка, які були доставлені в П'яту міську лікарню і в Лікарню швидкої медичної допомоги. Третя міська лікарня отримувала дефібриляториДефібрилятор — прилад, призначений для ліквідації порушення серцевої діяльності (фібриляції) шляхом впливу на серце електричного імпульсу.", — розповіла Ірина Шамрай.

Читайте також: "Люди з інвалідністю. Як допомагають у Миколаєві"

За словами Ірини Шамрай, всі заклади охорони здоров’я забезпечені памперсами та калоприймачами на найближчий час.

Начальниця управління охорони здоров'я каже, кошти, що будуть зекономлені завдяки благодійній допомозі, направлять на відновлення закладів після бомбардувань.

"Великі пошкодження отримали дві лікарні, трохи менше пошкоджень в жіночій консультації, амбулаторії загальної практики сімейної медицини", — зазначає Ірина Шамрай.

Ірина Шамрай додає, станом на 14 квітня заклади охорони здоров’я Миколаєва працюють в штатному режимі.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок