Дніпро допомагає евакуювати тварин з харківського екопарку — міський голова Дніпра

Дніпро допомагає евакуювати тварин з харківського екопарку — міський голова Дніпра

Дніпро допомагає евакуювати тварин з харківського екопарку — міський голова Дніпра
. Фельдман екопарк/Facebook

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко побував у харківському екопарку, вдалося евакуювати кілька великих тварин. Про це під час брифінгу 7 квітня повідомив міський голова Борис Філатов.

"Це ведмеді, леви, тигри. Ми будемо продовжувати евакуацію. На жаль, логістично ситуація складна, і не лише через обстріли. Уявіть, як, наприклад, можна вивезти жирафа. Їх неможливо помістити в жодний транспортний засіб. Але ми продовжимо рятувати тварин", - сказав очільник Дніпра.

За словами Бориса Філатова, частину з евакуюваних тварин тимчасово розмістять у дніпровському цирку, частина — поїде далі. Зокрема, ведемеді поїдуть у реабілітаційний центр у Синевір, леви — у Київ. Також тварин готові прийняти у Житомирі.

Що відомо

  • 5 квітня Олександр Фельдман повідомив про майже повне знищення екопарку, на території якого мешкало близько 5000 тварин. Для евакуації тварин з "сірої зони" необхідна значна кількість транспорту та людей. 5 квітня вдалося евакуювати двох левів, ягуара та пантеру.
  • З початку війни "Фельдман екопарк" опинився під обстрілами РФ. Внаслідок війни в екопарку загинула частина зооколекції олені, кенгуру, мавпи, бізони та інші тварини. 8 березня під обстрілами загинули працівники парку. Частина тварин втекла з розбитих вольєрів.

Читайте також

- З харківського екопарку під обстрілами евакували п’ятьох левів

- З харківського екопарку почали вивозити великих хижаків

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок