На Миколаївщині розпочалася посівна сільськогосподарських культур в умовах війни

На Миколаївщині розпочалася посівна сільськогосподарських культур в умовах війни

На Миколаївщині розпочалася посівна сільськогосподарських культур в умовах війни
. Колаж Суспільне Миколаїв

На півночі Миколаївщини розпочалася сівба сільськогосподарських культур. Аграрії регіону сіють горох, ячмінь, готуються до сівби соняшника.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обласної військової адміністрації Олена Піскун.

"Сіють горох, ярий ячмінь, готуються до сівби соняшника. Після вчорашніх дощів – з 10-15 квітня почнуть сіяти пізні культури, зокрема соняшник", — розповіла Олена Піскун.

За словами Олени Піскун, насіннєвим матеріалом, засобами захисту рослин та добривами аграрії забезпечені, є проблеми з дизельним паливом. Посіви озимих культур у районах, де не було боїв, перебувають у нормальному стані.

Читайте також: "Безпечна посівна. Миколаївські інспектори дали свої рекомендації"

Наприкінці лютого-початку березня, працівники товариства з обмеженою відповідальністю "Золотий колос" готували поля до сівби – підживлювали ґрунт, розповіла директорка Надія Іванова.

Поля "Золотого колосу" розташовані у Миколаївському та Баштанському районах.

За словами Надії Іванової, війська Російської Федерації обстріляли тік господарства, два трактори згоріли, інша техніка потребувала ремонту.

"Через залишки снарядів та можливі замінування на полях на території колишнього Вітовського району необхідно провести піротехнічні роботи, перш ніж почнуть сівбу", – каже Надія Іванова.

Загалом, зі слів Надії Іванової, на 1 800 гектарах аграрне підприємство посіяло озимі культури.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок