Миколаївський перукар безкоштовно стриже військовослужбовців

Миколаївський перукар безкоштовно стриже військовослужбовців

Миколаївський перукар безкоштовно стриже військовослужбовців
. Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Миколаївський перукар Артем Шпаковський попри військові дії у місті приймає клієнтів. Крім роботи чоловік на волонтерських засадах стриже військовослужбовців.

Артем Шпаковський в професії шість років. Волонтери допомогли чоловікові вивезти у безпечне місце сестру, після того сам задумався: чим міг би допомагати?

"На сьогодні я маю дні, коли працюю у своєму салоні, за гроші. А до військової частини я приїжджаю безкоштовно. Я розумію, що є дні, завдяки яким я можу заробляти собі на їжу, а можу приїздити безкоштовно. Я вам скажу так, люди, які цивільні, вони більш мають якихось примх, а ці люди вони дійсно вдячні за мою працю, це правда, я жодного разу не чув, щоб вони сказали, що тут не так, там не так, ну і я намагаюсь, щоб все було добре", — розповів перукар-волонтер Артем Шпаковський.

На робочому місці майстер приймає своїх клієнтів. Пофарбувати волосся прийшла Тетяна. Жінка говорить, що зраділа новині, що її перукар працює та записалась, адже війна війною, а хочеться виглядати доглянутою.

"Людина кожна хоче бути у будь-який час красивою, щасливою, ситою, здоровою. Всі хочуть тепла та затишку, всюди та у всьому. Тому велика подяка всім підприємцям, які працюють активно, так само і перукарям, магазинам. Місто оживає, весна прийшла, відчуваємо тепло", — каже Тетяна.

Окремі дні у розкладі Артем Шпаковський приділяє військовослужбовцям Національної гвардії. Серед клієнтів військовий капелан Юрій. Чоловік говорить, що зазвичай раз на місяць йде до перукарні та робить зачіску, втім через війну поки це неможливо.

"Я думаю, не тільки для військовослужбовця, для кожної людини, повинна дотримуватись принаймні якогось вигляду, бути приємним для навколишніх, для спілкування. Тим більше, що нацгвардійці зараз спілкуються з мирним населенням. Я думаю, що і нацгвардійці і кожен військовий повинні виглядати достойно у цьому спілкуванні", — говорить військовий капелан Юрі.

"Наші військовослужбовці не примхливі, тобто багато хто "під нуль" стрижеться, але є така можливість модельної, красивої зачіски, то ми не впускаємо таку можливість. Ми йому вдячні за те що він вносить свій вагомий внесок у нашу перемогу, щоб наші військовослужбовці та наші гвардійці були трішечки красивими та не лякали дівчат", — розповів пресофіцер в/ч Національної гвардії України Дмитро Горбачик.

Безкоштовно стригти військовослужбовців Артем Шпаковський планує до перемоги або до того часу, як його самого призвуть на службу: тоді піде захищати Батьківщину.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок