У Херсоні аптеки напівпорожні, ціни на продукти значно вищі за "мирні" - міський голова

У Херсоні аптеки напівпорожні, ціни на продукти значно вищі за "мирні" - міський голова

У Херсоні аптеки напівпорожні, ціни на продукти значно вищі за "мирні" - міський голова
. Фото: Ігор Колихаєв

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв розповів, що у місті аптеки напівпорожні, фармацевти говорять, що більшість ліків "швидкої допомоги" розкупили у перші дні війни. Також він сказав, що ціни на продукти значно вищі за "мирні".

Про це повідомив Херсонський міський голова у своєму дописі на сторінці у Facebook.

"Проблема у тому, що всі, хто купив ліки про всяк випадок, позбавили можливості придбати медикаменти тим, кому вони критично потрібні. Мені б хотілось, щоб ви турбувались один про одного, а не вимагали підвищеної уваги до себе і своїх потреб", - написав Ігор Колихаєв.

За його словами, ціни на продукти значно вищі за "мирні". Вирішити це можна лише здоровою конкуренцією, також і покупці створюють ажіотаж, від чого ціни зростають. У пізній для ринку час мер застав у вільному продажу овочі, рибу, м'ясо, фрукти, крупи.

"Я не боюсь виходити на вулицю і людний ринок, тому що сумління чисте: ми працюємо і робимо більше, ніж колись. І потискати руки вам на вулиці – для мене честь!", - йдеться в публікації.

Що відомо:

  • Двадцять сім днів російські війська на Херсонщині. Вони так і не покидають наміру взяти все під свій контроль, не зважаючи на сильний спротив жителів області.
  • Люди щодня виходять на площі і вулиці міст, селищ, сіл. Неозброєні, голіруч вони зупиняють транспортні колони військових РФ, не бояться пострілів, гранат. А росіяни все частіше їх застосовують до мирного населення.
  • Херсон, в який 1 березня зайшли окупанти, так і залишається в облозі. Машини з продуктами та ліками до Херсона не пускають. Втім місто потроху оживає: працюють комунальні служби, відкрились деякі магазини та кафе.
  • Головною проблемою херсонців залишається нестача ліків. Через постійні перебої з інтернетом практично ніде не можна розрахуватися карткою.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок