Головна проблема - відсутність ліків. Оперативна ситуація в районах Херсонщини

Головна проблема - відсутність ліків. Оперативна ситуація в районах Херсонщини

Головна проблема - відсутність ліків. Оперативна ситуація в районах Херсонщини
. Фото: Суспільне/Херсон

Станом на 12 годину 20 березня на Херсонщині знеструмлені 68 населених пунктів. Харчовими продуктами та хлібом забезпечені. Головною проблемою залишається відсутність медикаментів. Їх область не отримала через те, що російські військові не пропустили 19 березня гуманітарний вантаж.

Про це повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація у Facebook.

Херсонський район:

У селах Правдине та Таврійське відсутнє енергопостачання. В Таврійському немає газу та є зруйновані будинки.

У Музиківській громаді електропостачання по селищу частково відновили Станом на 12 годину відсутнє електропостачання в селищах Східне та Загорянівка. Проблема з поставкою хліба, продуктами та борошном.

У Чорнобаївській громаді частково немає світла, у селах Благодатне, Посад-Покровське, Киселівка, Барвінок, Зелений Гай, Копані, Солдатське відсутнє водопостачання; газ в балонах закінчується. Проблема з хлібом, харчовими продуктами та медикаментами. Терміново потрібен транспорт для евакуації населення з Киселівки та Посад-Покровського.

Також немає електропостачання в селищах Богданівка, Петрівка, Сонячне.

В інших населених пунктах Херсонського району газ, вода, електроенергія є.

Залишається великою проблемою забезпечення населення ліками.

Бериславський район:

Населені пункти Високопільської, Милівської, Тягинської та Кочубеївської територіальних громад окупована російськими військами. По всій території громади мобільний зв'язок працює з перебоями, мережа Інтернет іноді зникає.

Головна проблема - забезпечення населення по всім територіальним громадам ліками для людей із серцево-судинними захворюваннями, інсулінозалежних хворих, онкохворих, захворювання ендокринної системи, безглютенним дитячим харчуванням та ін.

Окупанти РФ не пропустили гуманітарний вантаж на територію Бериславського району, люди не отримали необхідні ліки та харчові продукти.

У Високопільській та Кочубеївській громадах немає електроенергії та води, газ є частково; багато зруйнованих державних установ та приватних будівель. Закінчуються борошно та медикаменти. Потрібна допомога.

Жителі багатьох сіл, де зараз перебувають окупанти, потерпають від знущань. Також як зазначають жителі сіл Кочубеївка, Пригір'я, с. Кам'янка, Свободне, Краснівка окупанти мінують поля, через що громада не може розпочати посів.

Генічеський район:

В більшості громад вода, газ, електроенергія є. Проблему з хлібом вирішили, харчові продукти є. Головна проблема – відсутність ліків.

В Іванівській громаді зруйновані Новомиколаївська школа, дитячий садок, фельдшерсько-акушерський пункт, будівля старостату та 18 приватних будинків.

Скадовський район:

Критична ситуація з медикаментами. Електроенергія, вода, газ є. Жителі, що мають корів роздають або продають залишки молока. Борошном та хлібом забезпеченні. Працюють приватні млини та пекарні. Без світла село Ставки Мирненської громади

Постійно працюють волонтери. В першу чергу приділяється увага сім'ям з дітьми, одиноким громадянам похилого віку та особам з інвалідністю.

У Чулаківській громаді проблема з хлібом, закінчуються борошно та дріжджі.

По території міста та громади постійно переміщуються російські військові.

Каховський район:

Газо-, водо-, електропостачання в районі є.

Харчові продукти є. Комунальні служби працюють. Овочі підвозяться місцевими сільгоспвиробниками. Пекарні працюють. Органи місцевого самоврядування працюють.

Нагальна потреба в медикаментах, а також дитячому харчуванні та дитячій гігієні.

Що відомо:

  • Понад двадцять днів російські війська на Херсонщині. Вони "господарюють" в населених пунктах, залякують місцевих жителів, проводять обшуки, мародерствують, викрадають людей.
  • Херсон, в який 1 березня зайшли окупанти, так і залишається в облозі. Машини з продуктами та ліками до Херсона не пускають.
  • Прибічники окупантів намагаються дезінформувати жителів Херсонщини. Вони проводять мітинги, роздають "допомогу" з російського гумконвоя, створюють фейковий комітет з порятунку Херсона.
  • Наперекір усьому жителі Херсона і області щодня виходять на мирні акції протесту, щоб показати окупантам Херсонщина - це Україна.

Читайте також:

  • Російські військові не пропустили на Херсонщину фури з гуманітарним вантажем

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок