У Баштанській громаді, що на Миколаївщині, відновлюють інфраструктуру після обстрілів

У Баштанській громаді, що на Миколаївщині, відновлюють інфраструктуру після обстрілів

У Баштанській громаді, що на Миколаївщині, відновлюють інфраструктуру після обстрілів
. Фото: ГУ ДСНС у Миколаївській області/Facebook

Станом на 22 березня в Баштанській громаді немає присутності російських військ, їх відтіснили. У громаді працюють над відновленням зв’язку, електро-, газо- та водопостачанням. Місцевим жителям розвозять гуманітарну допомогу.

Про це кореспондентам Суспільного розповів Баштанський міський голова Олександр Береговий.

13 березня російські окупаційні війська здійснили авіаудар по місту Баштанка. У результаті авіаційної атаки пошкоджено житлові будинки, інфраструктуру міста. Жертв серед цивільних не було.

"Баштанку дуже сильно побомбили. Один мікрорайон взагалі з вулицями без будинків. Скидали на місто 500-кілограмові бомби на парашутах, обстрілювали "Градами", "Смерчами", мінами — всім, що у них є", — розповів Олександр Береговий.

Станом на 22 березня в громаді працюють із людьми, котрі постраждали внаслідок атаки Росії.

"Допомагаємо продуктами, виконуємо соціальну місію. І в села, що були під окупацією, теж туди виїжджаємо, працюємо з людьми щодо найнеобхіднішого", — розповів Береговий.

Після авіаударів у громаді було відсутнє електропостачання, газ, вода та зв’язок. У місті працюють над відновленням інфраструктури.

"Наразі в місті вода є. Даємо, звичайно, не цілодобово. Вдень даємо, вночі накачуємо", — розповів міський голова.

Читайте також: "Через обстріли з боку РФ у Миколаєві сталася пожежа на заправній станції. Є загиблі"

Гуманітарну допомогу до громади привозять з Миколаєва, з Казанки, Кривого Рогу, із заходу України. Гуманітарку роздають пенсіонерам, багатодітним родинам, малозабезпеченим верствам населення та людям з інвалідністю.

Станом на 22 березня в громаді є запас інсуліну, його вдалося привезти до місцевих лікарень з Миколаєва 19 березня. Медзаклади громади потребують жарознижувальні препарати та дитяче харчування.

"Медичний персонал взагалі молодці! Майже всі лікарі на місці, працюють і працювали весь цей час, навіть коли були бої у Баштанці", — розповів Олександр Береговий.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок