565 мільярдів доларів може знадобитися на відновлення України після війни — Шмигаль

565 мільярдів доларів може знадобитися на відновлення України після війни — Шмигаль

565 мільярдів доларів може знадобитися на відновлення України після війни — Шмигаль
. Фото: сайт уряду

За попередніми розрахунками, на відновлення України після війни з Росією знадобиться 565 мільярдів доларів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі із прем'єрами Польщі, Словенії та Чехії.

В уряді вже створена та працює група, яка займається оцінкою втрат для економіки внаслідок російської агресії, розповів український прем'єр-міністр.

"Попередні розрахунки говорять, що наразі прямі одноразові втрати для України складають 565 млрд доларів США. Власне, це ті кошти, які будуть потрібні, щоб відновлювати нашу державу — і за рахунок коштів репатріації РФ, і за рахунок коштів наших партнерів — для того, щоб Україна відновилася", — сказав Шмигаль.

Україна працюватиме над тим, аби кошти та майно Росії закордоном були арештовані, розповів Шмигаль. За його словами, українська сторона вірить, що країни-партнери так само долучаться до цього масштабного плану.

Що відомо

  • У Київ попри обстріли 15 березня потягом приїхали прем’єри Польщі, Чехії та Словенії, щоб "продемонструвати солідарність з українцями", як заявив польський прем’єр Моравецький. Вони зустрілись з президентом Зеленським та прем'єром Шмигалем.
  • Станом на 15 березня українська армія знешкодила до 40% підрозділів військ РФ, залучених до війни в Україні. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.
  • 15 березня війська Росії вбили в Україні українську журналістку Олександру Кувшинову та оператора американського Fox News. Ще один журналіст поранений. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні в ніч на 16 березня.

Читайте також

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна Росії проти України. День 21. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок