Китай надасть Україні гуманітарну допомогу на майже 800 мільйонів доларів

Китай надасть Україні гуманітарну допомогу на майже 800 мільйонів доларів

Китай надасть Україні гуманітарну допомогу на майже 800 мільйонів доларів
. АР

Китайський Червоний Хрест надасть Україні партію гуманітарної допомоги вартістю 5 мільйонів юанів, або понад 791 тисячу доларів. Йдеться про речі першої необхідності.

Про це 9 березня заявив речник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь, повідомляє Reuters.

Раніше глава МЗС КНР Ван Ї заявив, що Китай готовий стати посередником між Росією та Україною. Водночас він наголосив, що "дружба між Росією і Китаєм міцна як скеля" і становить важливу частину двосторонніх відносин у світі.

Також Пекін відмовився кваліфікувати діяльність РФ в Україні як вторгнення.

Що відомо

  • 2 березня Генасамблея ООН схвалила резолюцію, в якій закликала РФ негайно вивести війська з України. Китай був однією з країн, які утримались від голосування. П'ять країн, включно з Росією і Білоруссю, голосували проти, 141 країна — за.
  • Китайський уряд продовжить співпрацю з Росією попри "складну міжнародну ситуацію". Водночас китайська сторона закликала докладати зусиль, щоб зупинити війну в Україні.
  • 25 лютого США офіційно оголосили про запровадження санкцій проти президента Росії Володимира Путіна через російське вторгнення в Україну. Окрім США, санкції проти Путіна і Лаврова запровадили Велика Британія і Європейський Союз. Про аналогічні обмеження вже оголосила Канада.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Вторгнення Росії. День чотирнадцятий. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Путін вчинив як воєнний злочинець". Інтерв'ю з доктором юридичних наук Савчиним

Війна — усі останні новини
На початок