Колишній літак Януковича з України приземлився в Мінську — Радіо Свобода

Колишній літак Януковича з України приземлився в Мінську — Радіо Свобода

ЗМІ
Колишній літак Януковича з України приземлився в Мінську — Радіо Свобода
. Віктор Янукович. Фото: УНІАН

Борт Dassault Falcon 900С з номером RA-09617, яким до 2014 року в Україні користувався Віктор Янукович, приземлився в аеропорту Мінська. Про це свідчать дані з сервісу Flight Radar.

Янукович вилетів з аеропорту "Внуково" в Москві о 13:30 за київським часом і за годину приземлився в аеропорту Мінська в той самий день проведення переговорів між українською та російською делегаціями.

На початку першого раунду переговорів України та росії видання "Українська правда" повідомило з посиланням на власні джерела в розвідці, що Кремль готував президента-втікача Віктора Януковича до спецоперації. Начебто Януковича, мали спробувати оголосити "президентом України" в рамках "якоїсь інформаційної операції чи акції з повернення до України експрезидента Януковича або публікації найближчим часом звернення від його імені до українського народу".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк на брифінгу заявив, що "будь-яка згадка прізвища Януковича в черговий раз показує тотальне незнання РФ реальних настроїв в Україні".

"Повна відсутність розуміння, що це за Країна. Ніякої об'єктивної аналітики у росіян ніколи не було — звідси настільки вбивчі рішення. Янукович - це ж абсолютний "політичний труп". Давній аутсайдер з токсичною репутацією, що згадка його прізвища звучить навіть звучить якось зухвало. Безумовно спровокує тільки ще більший опір. Як, до речі, і прізвища Медведчука з Мураєвим. Повністю негативні персонажі з мінусовою репутацією. Йдеться навіть не про тотальну відсутність менеджерських навичок і безперервну дурість зазначених персон. А про їх повну несумісність з українським контекстом", — наголосив Подоляк.

Що відомо

  • Попередній раунд перемовин України з РФ відбувся 3 березня. Тоді сторони обговорювали негайне припинення вогню, перемир'я, гуманітарні коридори для вивезення мирних жителів зі зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл та міст.
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що перемовини між українською та російською делегаціями у Біловезькій пущі є небезпечними для України.

Читайте також

Вторгнення Росії в України — останні новини на Суспільному

Обстріл Миколаєва, евакуація в Ірпені та треті переговори. Вторгнення РФ в Україну. День 12. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок