Перемовини з РФ у Біловезькій пущі небезпечні для України — Данілов

Перемовини з РФ у Біловезькій пущі небезпечні для України — Данілов

Перемовини з РФ у Біловезькій пущі небезпечні для України — Данілов
. УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що перемовини між українською та російською делегаціями у Біловезькій пущі є небезпечними для України.

Про це в ефірі телеканалу "Рада" повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, переговорний процес з РФ є дуже небезпечним для української сторони.

"Мені дуже неподобається, що це відбувається в білоруській Пущі. Я не знаю, хто та фахова людина, яка вигадала, що саме там мають відбуватися ці процеси. Це дуже небезпечно для нашої країни", – сказав Данілов.

Він також поінфомував, що на сьогодні РФ не має контакту приблизно з 8 тисячами з своїми військовослужбовцями.

"Загинули приблизно 6 тисяч, інші ще десь блукають, тому що вони побігли від цієї війни", – каже очільнк РНБО.

Він попередив, що "заблукалі" російські військові озброєні, тому українцям треба бути обережними.

"Більшість з них не агресивні. Вони не розуміють, куди потрапили . Вони не знають напрямку, не орієнтуються. У них забрали телефони. Дуже багато техніки стає без пального", – сказав секретар РНБО.

Говорячи про плани РФ запровадити з 4 березня воєнний стан в країні, Данілов зазначив, що російський президент Путін готовий відправляти "дітей у м’ясорубку". За його словами, логіку дій Путіна не розуміє переважна більшість співробітників російських компаній та російських високопосадовців.

"Дуже багато людей думають, що він має вади зі здоров’ям. І те, що зараз відбувається, це наслідки цього процесу", – зазначив глава РНБО.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський повідомив, що з початку після вторгнення в Україну втрати російських військ становлять дев’ять тисяч осіб.
  • За даними Міноборони, армія Білорусі готова до наступу на Україну та може розпочати його найближчим часом.
  • 2 березня Україна подала позов проти Росії до Міжнародного суду ООН із проханням оголосити ухвалу про тимчасові заходи проти РФ.
  • РФ розбомбила центр Харкова та Бородянку на Київщині. У Житомирі внаслідок авіаудару попередньо пошкоджено 10 приватних житлових будинків. Складною лишається ситуація в Херсоні — там вуличні бої. Водночас на Миколаївщині ЗСУ та місцеві жителі розбили колону російських військ. А в Мелітополі на Запоріжжі люди влаштували мирний мітинг, не даючи проїхати російській техніці, а потім намагалися її штовхати голіруч.
  • Радник Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Росія 4 березня може запровадити воєнний стан по всій країні. Це дозволить провести мобілізацію та обмежити деякі права та свободи громадян.

Читайте також

Як у світі продовжують підтримувати українців під час війни з Росією — фоторепортажі протестівVol.2.

Вторгнення Росії в Україну. День сьомий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок