Футболістки збірної України перейшли до турецького клубу до завершення війни в Україні

Футболістки збірної України перейшли до турецького клубу до завершення війни в Україні

Футболістки збірної України перейшли до турецького клубу до завершення війни в Україні
. fczh1.com

Українські гравчині не змогли повернутись додому після вторгнення Росії.

За два дні до початку повномасштабного вторгнення Росії на українські території жіноча збірна України з футболу виграла свій перший трофей на міжнародній арені. У Туреччині українки під керівництвом Луїса Кортеса перемогли в трьох матчах із трьох можливих і стали чемпіонками Turkish Women’s Cup. Але не всі українські гравчині зуміли повернутись на Батьківщину.

Читайте також: "Футбол нас врятував". Головний тренер жіночої збірної України - про напад РФ і евакуацію

Одразу чотири українські футболістки харківського "Жутлобуду-1" залишились у Туреччині після закінчення турніру. Наразі в Харкові, де базується клуб, російські війська бомбардують житлові будинки, лікарні, освітні заклади та навіть спортивні споруди. Зокрема, російські окупанти вже зруйнували спортивний комплекс Харківського національного університету імені Василя Каразіна.

Таким чином українські гравчині "Житлобуду-1" та збірної України Дар’я Апанащенко, Юлія Шевчук, Ольга Овдійчук та Любов Шматко не виїжджали з Туреччини, адже не можуть зараз повернуться до Харкова.

Водночас їм надійшла пропозиція від місцевого клубу "Фомгет", яку вони прийняли. За інформацією телеграм-каналу "Жіночий футбол України УАФ", українки виступатимуть за турецьку команду до закінчення війни в Україні.

Що відомо

  • На міжнародному турнірі в Туреччині збірна України перемогла Венесуелу (1:0), Болгарію (2:0) та Узбекистан (2:0). Таким чином українки посіли перше місце в групі та здобули трофей Turkish Women’s Cup.
  • "Фомгет" представляє місто Анкара та посідає четверте місце в жіночому чемпіонаті Туреччини.
  • В Україні наразі призупинено всі футбольні змагання через вторгнення РФ за підтримки Білорусі. Повномасштабна війна на українській території триває вже 11 днів. За цей час російські військові вбили понад 2000 цивільних.
Читайте також: Росію повністю відсторонили від міжнародного футболу рішенням ФІФА та УЄФА
На початок