Від початку війни в Україні загинуло щонайменше 38 дітей

Від початку війни в Україні загинуло щонайменше 38 дітей

Від початку війни в Україні загинуло щонайменше 38 дітей
. Фото: АР

Від початку війни в Україні загинуло щонайменше 38 дітей, ще 71 — отримали травми чи поранення. Це попередні дані, оскільки встановити точну кількість жертв внаслідок обстрілів у Маріуполі й Ірпені наразі неможливо.

Про це на сторінці у Facebook повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

За її словами, лише за останню добу 5 березня внаслідок обстрілів російських окупантів у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик. У місті Буча на Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу.

На виїзді з міста Ірпінь Київської області російські війська відкрили вогонь по цивільних під час їх спроби евакуюватись з міста. Щонайменше троє людей загинули, в тому числі – двоє дітей.

Хлопчик, який народився у Харкові 40 днів тому, помер від пневмонії, на яку захворів під час кількаденного перебування у бомбосховищі в Харкові.

Внаслідок повітряної атаки на Білу Церкву, ракетними ударами пошкоджені 15 приватних будинків, де були літні люди та діти. Кількість жертв наразі невідома.

У напрямку Гостомель–Буча–Ірпінь в укриттях перебуває до 70 малюків, є поранені. Лікарів та волонтерів російські війська до дітей не допускають.

Денісова заявила, що збройні сили Російської Федерації продовжують грубо порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН. Вона закликала міжнародні правозахисні організації вплинути на посилення тиску Росії для припинення агресії на території України.

Що відомо

  • ООН зафіксувало 1058 випадків загибелі або поранення цивільних людей в Україні в період із 4:00 24 лютого до опівночі 4 березня цього року. Йдеться про 351 загиблу людину і 707 поранених.
  • В Офісі президента України оприлюднили перелік міст, які потребують гуманітарних коридорів. Населені пункти розташовані у восьми областях.
  • 5 березня мали організувати гуманітарні коридори у Маріуполі та Волновасі. Віцепрем'єр-міністерка Верещук сказала, що Росія попри домовленості обстрілювала населені пункти, через що евакуація жителів стала неможливою.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Народити між повітряними тривогами. Репортаж із пологового будинку Києва

Війська РФ у Бучі обстрілюються будинки, авто, убивають мирних жителів і навіть дітей — міськрада

Вторгнення Росії в Україну. День 11. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок