Міжнародна автомобільна федерація запровадила санкції проти Росії та Білорусі через вторгнення РФ

Міжнародна автомобільна федерація запровадила санкції проти Росії та Білорусі через вторгнення РФ

Міжнародна автомобільна федерація запровадила санкції проти Росії та Білорусі через вторгнення РФ
. AP

Але не перешкоджатимуть участі автогонщиків.

Міжнародна автомобільна федерація (FIA) запроводила санкції проти Росії та Білорусі через повномасштабне вторгнення на територію України. Про це повідомив очільник організації Мохаммед Бен Сулаєм.

24 лютого РФ за підтримки Білорусі розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Бойові дії тривають упродовж семи днів за кількома напрямами.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну. День сьомий. Онлайн

Більшість міжнародних спортивних організацій не лише засудила, але й запровадила санкції проти Росії та Білорусі, а також проти спортсменів цих країн. Зокрема, легкоатлетам цих країн заборонено брати участь у міжнародних змаганнях.

У Міжнародній автомобільній федерації також вирішили покарати Росію та Білорусь через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Але спортсменів відсторонювати не збираються, хоча виступати вони зможуть лише як нейтральні атлети.

"Як ви знаєте, FIA стежить за розвитком ситуації в Україні з сумом та шоком. Сподіваюся на те, що як найшвидше буде досягнута мирна угода. Ми засуджуємо російське вторгнення в Україну, і наші думки з тими, хто постраждав від цих подій в Україні", - зазначив очільник організації.

Які санкції ухвалила FIA проти Росії та Білорусі

  • Жодних міжнародних змагань у Росії та Білорусі. Зокрема, мова стосується гран-прі Формули-1 у Сочі.
  • Заборона на використання символіки, прапорів та гімнів Росією та Білоруссю на міжнародних турнірах.
  • Заборона національним командам Росії та Білорусі брати участь на міжнародних турнірах.
  • Російські та білоруські гонщики можуть змагатися лише особисто і як нейтральні спортсмени під прапором FIA. Заборона на використання символіки, прапорів та гімнів залишається у силі.

Крім того, у FIA планують обмежити Росію та Білорусь і в отриманні грантів. Зазначається, що жоден із фондів організації не платитиме кошти російській або білоруській організаціям, але це питання мають погодити на іншому засіданні.

Санкції міжнародної спортивної спільноти проти Росії

На початок