У Росії та Білорусі забрали всі міжнародні змагання з гімнастики через війну проти України

У Росії та Білорусі забрали всі міжнародні змагання з гімнастики через війну проти України

У Росії та Білорусі забрали всі міжнародні змагання з гімнастики через війну проти України
. AP

Також гімнасти й гімнастки Росії та Білорусі не матимуть права використовувати державну символіку.

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) оголосила рішення щодо санкцій Росії та Білорусі через повномасштабне вторгнення до України. Виконавчий комітет FIG провів нараду, за підсумком якої висловив "занепокоєння через воєнне вторгнення Росії до України" та ухвалив низку рішень, пов'язаних із ситуацією.

"Наш першочерговий обов'язок як керівної спортивної організації – захищати всіх наших спортсменів, зокрема захищати їх від політичного тиску, – заявив президент FIG Морінарі Ватанабе. – Наші думки – з членами гімнастичної спільноти України. Спорт – це дружба й солідарність. Ми маємо проявити солідарність із членами нашої родини, які наразі у відчаї, та запропонувати їм руку допомоги, аби забезпечити їхнє майбутнє".

Які наслідки чекають на Росію та Білорусь

  • Згідно рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету, російські та білоруські прапори будуть заборонені на змаганнях з гімнастики на невизначений термін. Також не звучатимуть гімни цих країн.
  • Усі змагання рівня Кубка світу та Кубка світового виклику, заплановані в Росії та Білорусі, буде скасовано. Цим країнам більше не даватимуть організовувати міжнародні змагання, допоки не буде ухвалено протилежного рішення.
  • Так само в Росії та Білорусі не відбуватимуться інші події під егідою FIG.

Крім того, FIG застосує свій Фонд солідарності, аби виділити "особливу допомогу" для українських спортсменів та інших членів Федерації гімнастики України, вражених війною.

FIG опікується одразу кількома видами гімнастики: спортивною, художньою, стрибках на батуті, акробатичною, а також аеробікою та паркуром.

Читайте також: "Це пряма дискримінація". Росія відмовилася від участі в останніх етапах Кубка світу з біатлону

Що відомо

Читайте також: Обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день третій. Онлайн
На початок