Понад сотня тисяч людей вийшла на протести в знак підтримки України у Берліні

Понад сотня тисяч людей вийшла на протести в знак підтримки України у Берліні

Понад сотня тисяч людей вийшла на протести в знак підтримки України у Берліні
. Фото: AP

У центрі столиці Німеччини на мирні акції вийшли більш ніж сто тисяч людей – вони заполонили центральну площу біля Бранденбурзьких воріт та розтяглися далі вздовж вулиці біля пам'ятника воїну радянської армії, передає Die Welt.

Ранком організатори повідомляли про близько 500 000 людей, які зібралися між Бранденбурзькими воротами та меморіалом Перемоги. Однак за даними поліції кількість учасників може перевищувати сто тисяч.

Вони вийшли на мітинг проти дій Путіна та вторгнення Росії в Україну. Цими днями по всьому світу люди виходять на підтримку України.

Майже сотня тисяч людей вийшла на протести в знак підтримки України у Берлні
Фото: AP

Мітингувальники принесли українські прапори, символіку нашої держави та вимагають припинити неспровоковану агресію щодо України. Центр міста перекритий, люди йдуть одним великим натовпом, вигукуючи "Слава Україні", "Слава ЗСУ" та "Російський корабель — іди ...".

Майже сотня тисяч людей вийшла на протести в знак підтримки України у Берлні
Фото: Суспільне

Що відомо

  • За даними Генштабу ЗСУ, станом на 13:00 27 лютого російські війська завдали п’ять авіаційних та 16 ракетних ударів по території України. Наразі продовжуються обстріли Харкова та Бакалеї, триває оборона Херсона.
  • Вранці 27 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети, але не в Мінську.
  • ТАСС повідомляє, що 27 лютого до Білорусі прибула російська делегація для переговорів з Україною. А невизнаний лідер Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у Гомелі все підготовлено для "мирних переговорів" між Україною та Росією.
  • В Офісі президента повідомили, що українська делегація зустрінеться з російською на білорусько-українському кордоні.
  • Президент Росії Володимир Путін доручив керівництву Міноборони та Генштабу РФ перевести сили стримування у російській армії в особливий режим несення служби.
  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Збройні сили збили крилату ракету, яку було випущено з території Білорусі по Києву.
  • Близько 01:00 27 лютого у місті Васильків Київської області через влучання військ окупантів зайнялася нафтобаза компані "БРСМ-Нафта". Станом на ранок 27 лютого на базі триває пожежа, однак за даними ДСНС, загрози розповсюдженню вогню немає.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • За майже три доби наступу російських військ на Україну загинули понад 210 людей, зокрема п’ятеро дітей. Понад 1100 людей, зокрема більш як 100 дітей, зазнали поранень або постраждали. Про це Суспільному повідомили в Офісі президента, поділившись зафіксованими випадками порушення Росією гуманітарного права.

Читайте також

Обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день третій. Онлайн

Росію відключають від SWIFT: чому це важливо і наскільки серйозно для її економіки

Туреччина закриває Чорне море для російських кораблів. Чим це загрожує РФ

Увесь світ проти Путіна Vol.2. Кім Кардаш’ян, Гаррі Каспаров, Елайджа Вуд та інші підтримують Україну

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок