Україна уперше за 12 років буде представлена у чоловічому масстарті на Олімпіаді-2022

Україна уперше за 12 років буде представлена у чоловічому масстарті на Олімпіаді-2022

Україна уперше за 12 років буде представлена у чоловічому масстарті на Олімпіаді-2022
. НОК

У гонці з масовим стартом Україну представлятимуть два українці.

Визначився повний список учасників чоловічого масстарту Олімпіади-2022 з біатлону. За підсумками чоловічої гонки переслідування одразу двом українцям вдалося відібратися у масстарт.

Чоловічий персьют мав визначити ще 15 учасників гонки з масового старту. Попередньо туди потрапили топ-15 загального заліку Кубка світу перед Олімпіадою-2022.

Переможцем масстарту став француз Кантен Фійон-Майє, який завдяки чотирьом "нулям" на вогневих рубежах випередив норвежця Тарьєя Бьо. Найкращому з українців - Дмитру Підручному - не вдалося покращити свої позиції. На фініші він повторив свій результат у спринті та посів 13-е місце.

Читайте також: Три українці - у топ-25 гонки переслідування на Олімпіаді-2022: результат

Проте від України у масстарті виступлять одразу два представники. І це найкращий результат за 12 років.

Хто відібрався у масстарт Олімпіади-2022?

Крім топ-15 загального заліку Кубка світу, участь у масстарті на Олімпіаді-2022 можна було гарантувати двома способами: виграти медаль на одній із трьох гонок (індивідуальна гонка, спринт, персьют) або ж набрати найбільшу кількість очок за підсумками цих стартів.

Усі медалісти Олімпіади-2022 входять у топ-15 загального заліку Кубка світу. Відповідно, ще 15 місць визначилася саме за підсумками виступів на трьох особистих стартах у Пекіні.

Таким чином, Україну у масстарті Олімпіади-2022 представлятимуть Дмитро Підручний та Артем Прима. І це найкращий результат з 2010 року: у 2014-му та 2018-му Україна не була представлена у цьому виді гонки.

Увесь список учасників масстарту Олімпіади-2022

  • Топ-15 загального заліку: Кантен Фійон-Майє (Франція), Емільєн Жаклен (Франція), Тарьєй Бьо (Норвегія), Себастьян Самуельссон (Швеція), Йоганнес Бьо (Норвегія), Ветле Шостад Крістіансен (Норвегія), Штурла Легрейд (Норвегія), Алєксандр Логінов (ОКР), Сімон Дестьйо (Франція), Антон Смольський (Білорусь), Бенедікт Долль (Німеччина), Фаб'єн Клод (Франція), Едуард Латипов (ОКР), Теро Сеппала (Фінляндія), Йоганнес Кюн (Німеччина)
  • Топ-15 заліку Олімпіади-2022: Максім Цвєтков (ОКР), Роман Реєс (Німеччина), Мартін Понсілуома (Швеція), Лукас Гофер (Італія), Дмитро Підручний (Україна), Скотт Гоу (Канада), Фелікс Ляйтнер (Австрія), Домінік Віндіш (Італія), Артем Прима (Україна), Крістіан Гоу (Канада), Зімон Едер (Австрія), Філіп Наврат (Німеччина), Яков Фак (Словенія), Міхал Крчмар (Чехія), Жюль Бюрнот (Канада)

Що відомо

  • Ані Артем Прима, ані Дмитро Підручний жодного разу не бігли масстарт на Зимових Олімпійських іграх. Для обох цих біатлоністів Пекін-2022 - третя Олімпіада у кар'єрі.
  • Україна востаннє була представлена в чоловічому масстарті на Олімпійських іграх у 2010 році. Тоді у гонку відібралися Сергій Сєднєв та Андрій Дериземля, які посіли 21-е та 26-е місця відповідно.
  • Дмитро Підручний мав виступити у масстарт на етапі в Ансі, але замість цього відправився на збір із командою в Італію для підготовки до Олімпіади-2022. У сезоні 2020/21 у Підручного було три масстарти (найкращий результат - 20-е місце в Обергофі).
  • Прима востаннє змагався у масстарті на чемпіонаті світу-2021. Тоді він посів 21-е місце.

Що далі

  • П'ятниця, 18 лютого, 11:00. Масстарт (чоловіки)

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок