Колапс норвежки Тандреволл у гонці Олімпіади-2022: її винесли з фінішу. У якому стані біатлоністка

Колапс норвежки Тандреволл у гонці Олімпіади-2022: її винесли з фінішу. У якому стані біатлоністка

Колапс норвежки Тандреволл у гонці Олімпіади-2022: її винесли з фінішу. У якому стані біатлоністка
. AP Photos

У якому стані перебуває Інгрід Тандреволл.

Жіноча гонка переслідування в біатлоні на Олімпійських іграх-2022 завершилася подвійним подіумом для Норвегії: "золото" здобула Марте Олсбю Ройзеланд, а "бронзу" виграла Тірілл Екгофф. Та ці нагороди відійшли на другий план для норвезької збірної через фінішний колапс Інгрід Тандреволл.

Саме Тандреволл після останньої стрільби вийшла на третій позиції: вона виграла 8 секунд у Доротеї Вірер та 28 секунд у Екгофф, яка на той момент йшла сьомою. На половині кола (за 1 км до фінішу) перевага Тандреволл над найближчою переслідувачкою складала 18 секунд.

Та у підсумку Інгрід закінчила гонку тільки 14-ю, заледве доїхавши до фінішу. І покинути фінішну зону самотужки норвежка не змогла, її винесли під руки представники інших команд.

Читайте також: "Продовжуватиму боротися". Емоції норвезької біатлоністки Тандреволл після інцидентів на Олімпіаді

Що відбулося з Інгрід Тандреволл

На останньому кілометрі дистанції Тандреволл залишилася без сил, вона ледве працювала у підйом. І коли побачила, що Екгофф обійшла її у боротьбі за третє місце - перестала пручатися.

Менеджер збірної Норвегії додав, що на останньому підйомі Інгрід виглядала вкрай втомленою, хоч і зберігала перевагу в 18 секунд над четвертим місцем.

Після підйому на трасі в Пекіні йде спуск, тож його Тандреволл подолала, після чого ледь-ледь дісталася до фінішу і завалилася на сніг одразу за лінією завершення гонки. До Інгрід одразу підбігли кілька інших біатлоністок, зокрема Марте Олсбю Ройзеланд, з неї зняли лижі та почали надавати першу допомогу.

"Спершу я була в захваті від медалі Тірілл Екгофф. А тоді я побачила Інгрід - і це було боляче. Але вона відновлюється, її оглядають. У момент, коли я побачила Інгрід, спорт відійшов на другий план", - сказала після гонки олімпійська чемпіонка Марте Олсбю Ройзеланд.

Вийти з фінішної зони Інгрід не змогла, тож її винесли звідти. За словами менеджера збірної Норвегії у коментарі місцевим ЗМІ, Інгрід оглянули лікарі одразу після фінішу.

Що відомо про стан Тандреволл: коментар лікаря

Лікар збірної Норвегії, Ларс Колсруд, поспілкувався з норвезьким мовником NRK після того, як завершив огляд біатлоністки. За його словами, це вплив висоти, у Інгрід не залишилося сил.

"Вона прагнула зробити усе, щоб наздогнати Ельвіру Еберг, і просто витратила усі сили. Це також вплив фактору висоти. Вона була повністю знесиленою", - пояснив лікар.

У відповідь на запитання журналістів, чи усе в порядку з серцем (раніше були проблеми у Тандреволл), лікар заявив, що усе гаразд. І вона була при свідомості увесь час на останньому кілометрі гонки.

Ларс Колсруд також додав, що Інгрід повністю прийшла до тями.

"Їй прикро, що не змогла здобути позицію, на яку розраховувала", - додав лікар.

Чи були такі ситуації раніше

Це уже втретє у Інгрід Тандреволл виникають проблеми під час проходження біатлонної гонки. Уперше це сталося взимку 2021 року - тоді під час змагань в Обергофі норвежка впала, не закінчила гонку, у неї діагностували проблему з серцем.

Читайте також: Біатлоністка Інгрід Тандреволл впала під час спринту та не завершила гонку: що сталося

Уже безпосередньо на Олімпіаді-2022 Тандреволл ледь не втратила свідомість під час спринтерської гонки, в якій фінішувала п'ятою. Після фінішу Інгрід зізналася, що не усе пам'ятає з гонки.

Читайте також: "Не все пригадую". Норвезька біатлоністка ледь не втратила свідомість під час спринту Олімпіади-2022

ОНОВЛЕНО: "У мене розбите серце". Чому норвезька біатлоністка достроково завершила виступ на Олімпіаді-2022

На початок