"Почуваюся жахливо". Дворазова чемпіонка Шиффрін в сльозах вдруге вилетіла на Олімпіаді-2022

"Почуваюся жахливо". Дворазова чемпіонка Шиффрін в сльозах вдруге вилетіла на Олімпіаді-2022

"Почуваюся жахливо". Дворазова чемпіонка Шиффрін в сльозах вдруге вилетіла на Олімпіаді-2022
. AP Images

Мікаела Шиффрін вдруге не змогла фінішувати у Пекіні.

26-річна американська гірськолижниця Мікаела Шиффрін не змогла фінішувати в ще одному старті на Олімпіаді-2022. Після невдалого спуску в гігантському слаломі Шиффрін уже на п'ятих воротах вилетіла зі слалому - ці дві дисципліни вважалися її найбільшими медальними шансами.

Шиффрін здобула "золото" у слаломі на Олімпіаді-2014, на Іграх-2018 фінішувала четвертою, але в Пекіні протрималася на дистанції лічені секунди. Американка вибула уже на п'ятій секунді першої спроби, пропустивши ворота.

Усього два дні тому з нею сталася така ж ситуація в гігантському слаломі - Мікаела пропустила ворота і зійшла на 11-й секунді старту. У супер-гіганті американка виступала в статусі чинної олімпійської чемпіонки.

Після вильоту уже в слаломі Мікаела Шиффрін упродовж кількох хвилин сиділа обабіч траси і не спускалася вниз. До неї підійшли представники команди США, намагалися підбадьорити.

Мікаела Шиффрін після вильоту зі слалому
Мікаела Шиффрін після вильоту зі слалому. AP Photos

Шиффрін разом з представником команди після вильоту зі слалому
Шиффрін разом з представником команди після вильоту зі слалому. AP Photos

Як відреагувала на невдачу Мікаела Шиффрін

"Я тиснула зі старту. У мене був намір їхати так агресивно, як можу. Я підслизнулася на одному з поворотів, а у мене не було місця для такої помилки. Я хотіла проїхати найбільш агресивною лінією [траси], найбільш вимогливою. Але також знала, що цей шлях є найшвидшим. Я не проїхала і п'яти воріт, тож ось що сталося", - резюмувала Мікаела свій виступ в слаломі.

У коментарі Eurosport після виступу дворазова олімпійська чемпіонка та одна з найтитулованіших гірськолижниць в історії цього спорту заявила, що "почувається доволі жахливо".

"Я почуваюся доволі жахливо, але це не триватиме вічність. Я просто почуваюся погано саме зараз. Я хочу взяти паузу, переосмислити і зрозуміти, що я зробила не так. Не тільки у тому повороті, але загалом, де я помилилася упродовж дня, тижнів, років", - пояснила Мікаела.

Мікаела не завершила дві поспіль гонки на одному змаганні уперше з 2011 року. Попереду вона планує проїхати ще на трьох стартах у Пекіні, тобто провести повну програму. Однак досі у жодній гонці Шиффрін ще не фінішувала.

Хто така Мікаела Шиффрін

  • 26-річна американська гірськолижниця, рекордсменка за перемогами на чемпіонатах світу.
  • Шиффрін - 2-разова олімпійська чемпіонка. У 2014 та 2018 роках вона здобула "золото" у слаломі та слаломі-гіганті, також у Пхьончхані Шиффрін стала срібною призеркою у комбінації.
  • У сезоні 2021/22 Шиффрін здобула по дві перемоги у слаломі та слаломі-гіганті на етапах Кубка світу. А на початку року стала рекордсменкою за кількістю перемог на Кубках світу у слаломі.
Читайте також: Олімпійська чемпіонка оновила 32-річний рекорд Кубка світу з гірськолижного спорту: відео

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок