У чоловіка, якого ізолювали в Чортківській лікарні на Тернопільщині, - риновірус (оновлено)

У чоловіка, якого ізолювали в Чортківській лікарні на Тернопільщині, - риновірус (оновлено)

У чоловіка, якого ізолювали в Чортківській лікарні на Тернопільщині, - риновірус (оновлено)
. оригінальне

У жителя Чорткова, в якого підозрювали коронавірус, діагноз не підтвердили лабораторно. У нього - риновірус. Це гостра респіраторна вірусна інфекція. Про це повідомив лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

Також в області підозрюють коронавірус у 4 осіб. Загалом на Тернопільщині обстежили 11-х осіб, у 10-ти діагноз коронавірусу не підтвердили лабораторно. Ще в одного виявили ГРВІ, - повідомляють в обласному лабораторному центрі.

16-го березня до лікарів звернувся чортківчанин, який повернувся з Польщі. Його ізолювали в інфекційному відділенні Чортківської районної лікарні. Про це повідомив у своєму відеозверненні голова Чортківської міської громади Володимир Шматько

Його аналізи після 11-ї години доставили до Тернопільського лабораторного центру. Про це повідомляв лікар-епідеміолог центру Володимир Паничев.

Володимир Паничев розповів Суспільному:

"Термінове повідомлення про нову підозру на коронавірус з Чорткова ми отримали сьогодні вранці. Після одинадцятої надійшли відібрані аналізи. Результати мають бути близько 16-ї години. Зараз збираємо список - з ким цей чоловік контактував. Бо він добирався з Польщі рейсовим автобусом. Крім цього, на дослідженні є ще чотири проби з підозрою на цей вірус. Лабораторія під час таких досліджень зачиняється, працівники працюють ізольвано. Це дуже ретельна і відповідальна робота, яка не переривається"

Що відомо:

  • У Києві зафіксовано два випадки коронавірусу, повідомляє Міністерство охорони здоров'я. Загалом, натепер кількість інфікованих складає 7 осіб, один випадок з яких - летальний.
  • У жінки на Тернопільщині, яка повернулася з Іспанії, підозру на коронавірус 16-го березня не підтвердили. У неї грип В.
  • До 16-го березня в області було 8 підозр на коронавірус. Вони не підтвердилися, - повідомив лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев.
  • Під час карантину в Тернополі з 17-го березня працюватимуть тільки продуктові магазини і аптеки
  • Тернопільська комісія з питань запобігання коронавірусу підготувала інструктаж для мешканців області
  • Начальник обласного управління охорони здоров'я Володимир Богайчук повідомив, що 13 осіб, які повернулися на Тернопільщину з-за кордону, перебувають на добровільній самоізоляції. Також за його словами, всі лікувальні заклади області забезпечені костюмами для медичних працівників на випадок коронавірусу.
  • Тернопільська міська рада створила facebook-сторінку Тернопільського штабу по боротьбі з коронавірусом.
  • Міський голова Тернополя Сергій Надал 11-го березня близько 21-ї години повідомив, що в Тернополі з 12-го березня призупиняють навчання в школах, профтехучилищах і частково в садочках. У четвер і п'ятницю батьки, які не мають з ким залишити дітей, зможуть завести їх у чергові групи садків. З суботи садочки до 3-го квітня також на карантині.
  • З 12-го березня по 3-тє квітня у всіх закладах освіти Тернопільщини: садках, школах, профтехучилищах, вишах, закладах позашкільної освіти - карантин. Про це повідомив начальник управління цивільного захисту населення області Ігор Лівінський.
  • Уряд вводить карантин на три тижні по всій території України з 12-го березня. На засіданні кабмін рекомендували заборонити усі масові зібрання, де присутні понад дві сотні людей - крім держзаходів, проводити спортивні змагання без глядачів, а також заборонити експорт засобів, які можуть знадобитися для боротьби з коронавірусом. Запланували також додаткові видатки. Це - 100 мільйонів гривень, щоб, зокрема, докупити інфрачервоні термометри та засоби індивідуального захисту.
  • Через заборону проводити масові заходи в приміщеннях - у Тернополі призупинили акцію "Тиждень боротьби з глаукомою"
  • На невизначений термін перенесли й дату нагородження "Доброволець Тернопільщини", яке мало відбутися 14-го березня в тернопільському драмтеатрі.
  • 10-го березня на засіданні міського оперативного штабу протидії коронавірусу представники медзакладів міста, обласного та міського управлінь охорони здоров’я, обласного лабораторного центру та міського управління освіти прийняли рішення заборонити проводити масові заходи в приміщеннях.
  • 9-го березня відбулося засідання ради церков. Щоб запобігти поширенню коронавірусу на Тернопільщині змінили дату прощі Реліквії Тернового Вінка Ісуса Христа.
  • В Україні 16-го березня зафіксовано два нових випадки захворювання на коронавірусCOVID-19, обидва — у Чернівецькій області. Загалом у країні вже зафіксовано п'ять випадків COVID-19 - 4 у Чернівецькій області, 1 у Житомирській, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.
  • 13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу. У лікарні Радомишля (Житомирська область) померла жінка 1949 року народження. Суспільне зібрало усю відому нині інформацію про померлу та ситуацію в місті у зв'язку з цією трагедією.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу Covid-19 пандемією.
На початок