Погіршення погоди в Миколаївській області: на дорогах снігові накати та ожеледиця

Погіршення погоди в Миколаївській області: на дорогах снігові накати та ожеледиця

Оновлено
Погіршення погоди в Миколаївській області: на дорогах снігові накати та ожеледиця
. Фото: Служби автомобільних доріг

24 січня на території Миколаївської області спостерігається погіршення погодних умов. На дорогах утворюються сніговий накат та ожеледиця.

Про це кореспондентам Суспільного розповів завідувач сектору метеопрогнозів Миколаївського обласного центру гідрометеорології Роман Мурмило.

"У Баштанці та Очакові станом на 10:00 випав один сантиметр снігу. На решті території менше сантиметра, процес тільки почався. Протягом доби по області очікується помірний сніг без небезпечних явищ – 3-4 міліметри опадів", — сказав Роман Мурмило.

За словами речника Комунального підприємства "Експлуатаційне лінійне управління - автодоріг" ("ЕЛУ-автодоріг") Дениса Барашковського, від 7:00 техніка чергової служби "ЕЛУ автодоріг" розпочала обробляти автошляхи реагентами для запобігання утворення ожеледиці на дорогах.

"Станом на 9:30 ми завершили обробку доріг першої черги, тобто посипані основні магістралі міста, спуски та підйоми", — розповів Денис Барашковський.

За словами речниці надзвичайників Ілляни Пацюк, станом на 10:30 24 січня підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області до ліквідації наслідків негоди не залучались.

Як розповіла речниця Служби автомобільних доріг (САД) Миколаївської області Маргарита Євтушенко, станом на 11:00 проїзд усіма дорогами загального користування державного значення Миколаївщини забезпечений.

"Зараз на дорогах області від САД працює 17 одиниць техніки та 21 дорожній працівник. Протягом доби на дороги висапали 266 тонн піщано-сольової суміші. Вночі розпочали превентивну обробку покриття протиожеледними матеріалами, а зранку роботу активізували. Наразі робота снігоприбиральної техніки триває", — сказала Маргарита Євтушенко.

За словами Романа Мурмила, опади мають припинитися за добу, вранці 25 січня.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок