Опікункою дітей, які вижили в ДТП на окружній Харкова, стане їхня тітка

Опікункою дітей, які вижили в ДТП на окружній Харкова, стане їхня тітка

Опікункою дітей, які вижили в ДТП на окружній Харкова, стане їхня тітка
. Суспільне Харків

Лікування та реабілітація трирічної дівчинки, яка разом із братом втратила батьків в аварії на окружній Харкова 12 січня, триватиме близько двох місяців.

Про це 20 січня розказав головний лікар лікарні №17 Дмитро Черепов.

За його словами, у дівчинки — скелетна травма та перелам обох стегон, її ноги закріпили, "щоб втримати фрагменти перелому для подальшого зростання", пояснив Черепов.

"Сидіти дівчинка поки не може, але вона спілкується, має улюблені мультфільми, іграшки, поруч з нею рідні. З родиною працюють психологи", — сказав головний лікар.

Черепов каже, що стан дитини стабільний.

"Запланований курс лікування, операцій поки не потребує. Отримавши такі травми у трирічному віці, діти відновлюються. Буквально вчитимемо її ходити наново", — сказав Дмитро Черепов.

Бабуся дівчинки Ірина Гордієвська сказала журналістам, що опікункою трирічних Юлі та Дениса стане їхня тітка Олена. Це старша донька Ірини, їй 32 роки. Олена працює вихователькою у дитячому садочку. Ірина також розповіла про стан онуків.

"Вже і температура у неї (Юлі — ред.) менша. Біль ще є, знеболювальні ще приймаємо, а так їй краще. З Денискою поки що трохи гірше. Все ж таки у нього була травма голови, тому там складніше. Але він вже теж набирається сил, вчора лікарі сказали, що він навіть вже розмовляти почав. Сьогодні попросили привезти супчик пюре, щоб сам міг їсти", — сказала бабуся.

За словами міського голови Ігоря Терехова, трирічний хлопчик перебуває у реанімації лікарні №4 у стабільно тяжкому стані.

Що відомо

  • Внаслідок лобового зіткнення Kia та таксі Toyota служби "30-40" на окружній дорозі загинули 34-річний водій Kia та подружжя з таксі — 31-річний водій з 29-річною дружиною. Таксист перевозив свою родину. Двоє дітей водія таксі та його дружини перебувають у тяжкому стані в лікарні. За попередніми даними, Kia виїхав на зустрічну смугу.
  • За даними прокуратури, водія Kia тричі зупиняли п'яним за кермом. Також його притягали до адмінвідповідальності за скоєння ДТП, їзду без документів, порушення швидкісного режиму, виїзд на зустрічну смугу, невиконання вимог знаків, відсутність страхування.
  • На підтримку потерпілої родини оголосили збір коштів.
  • Служба у справах дітей почала оформлювати статус дітей-сиріт.
На початок