Діти загиблого у ДТП з Миколою Харківським не вірять у сп'яніння батька

Діти загиблого у ДТП з Миколою Харківським не вірять у сп'яніння батька

Діти загиблого у ДТП з Миколою Харківським не вірять у сп'яніння батька
. anastasiyanosova_8128/Instagram | Суспільне Харків

Сторона потерпілих сумнівається у достовірності результатів експертизи, яка показала наявність 3,65 проміле алкоголю в крові водія Chevrolet Ігоря Носова, загиблого у ДТП з 16-річним Миколою Харківським у жовтні 2021 року.

Результати експертизи представник потерпілих Ігор Черняк 10 січня прокоментував на сторінці у Facebook.

"Річ у тім, що будь-яких інших доказів сп'яніння водія Chevrolet, крім результатів експертизи, просто не існує. Стан можливого алкогольного сп'яніння не згадується у матеріалах ніде. В тому числі медиками, які констатували смерть на місці ДТП. Ні характерного запаху алкоголю, нічого", — повідомив Черняк.

"У місті проживання загиблого, звідки він виїхав у той злощасний вечір — теж абсолютно нічого. Жодного сліду вживання, ані пляшок, ані рюмок, взагалі абсолютно стерильно. Тільки зібрані судочки з їжею на наступний день. Стан можливого сп'яніння не підтверджують і родичі загиблого, з якими він спілкувався за кілька годин до аварії", — написав представник потерпілих.

"А потім... ба-бах, і посмертна експертиза показує аж 3,65 проміле. Чи не правда, дуже "підозріло"?" — зазначив Черняк.

Представник потерпілих наголошує, що єдиною причиною смерті Носова за висновком експертизи стала "несумісна з життям сукупна травма тіла", а механіку ДТП встановила комплексна автотехнічна експертиза.

"З моменту перетину автомобілем Infiniti стоп-лінії перехрестя до моменту зіткнення з автомобілем Chevrolet минуло 0,7 секунди. Ще раз — 0,7 секунди. Саме стільки часу було у Ігоря Носова, щоб встигнути відреагувати. А якщо точно — часу не було взагалі. Як не було і жодних шансів", — каже представник потерпілих.

"А це означає, що наявність у крові загиблого алкоголю з правової точки зору не впливає, власне, ні на що", — упевнений Черняк.

На його думку, немає сенсу проведення ексгумації для відбору зразків м'язової тканини загиблого, "оскільки з урахуванням інших матеріалів справи та описаних вище обставин це не впливає абсолютно ні на що".

За словами Черняка, родичі не вірять у сп'яніння Носова. На питання, чи може висновок експертизи бути сфальсифікованим, представник потерпілих відповів: "Не хочу і не буду нікого обвинувачувати, але в теорії усе можливо".

"Його слабкістю були музика, література, спорт — точно не алкоголь", — Анастасія Носова

Результати експертизи на сторінці в Instagram прокоментувала донька загиблого Ігоря Носова Анастасія.

"Є чорне і біле, і є висновок експертизи про те, що батько перебував у момент трагедії в стадії алкогольного сп'яніння, і, на жаль, як не дивно, відсутній висновок експертизи, під чим все-таки перебував якийсь микола, оскільки він боїться уколів, але достатньо сміливий для того, щоб дрифтувати на дорогах", — написала Анастасія (авторська орфографія збережена — ред.).

"Крім висновків експертизи ще є 58 прожитих років, я знаю, ким був батько, який спосіб життя він вів. Його слабкістю були музика, література, спорт — точно не алкоголь. 3,65 проміле для мене в цій історії — вода. Вода, яка розмиває фокус громадськості від основного", — зазначила донька.

За її словами, на кухні вдома у батька того вечора залишився недопитий чай, а в кімнатах "панував військовий порядок".

"Наявність алкоголю в крові батька не змінює ступеню провини миколи, як не крути. Ну хай покрутять, забруднюючи душу вбитого, чого вже там", — вважає Анастасія.

Що відомо

  • Ввечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської Infiniti, що їхав проспектом, врізався у Chevrolet. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці. Троє людей з Infiniti травмувалися. За кермом Infiniti був 16-річний Микола Харківський, який не має права керування авто, машина належить його матері.
  • За результатом експертизи, автомобіль Infiniti в момент ДТП їхав зі швидкістю 180 км/год.
  • У грудні 2021 року справу Миколи Харківського направили до суду. Підготовче засідання у справі призначено на 19 січня. Розгляд провадження розподілено на суддю Тетяну Янцовську, яка у 2021 році звільнила Харківського від тюрми в іншій справі.
  • Після ознайомлення зі справою захисниця Харківського повідомила Суспільному, що водій Chevrolet за висновком експертизи був у стані "сильного сп'яніння". У крові загиблого дійсно виявили алкоголь, підтвердив Суспільному представник потерпілих Ігор Черняк, але, за його словами, цей факт не пов'язаний з причиною ДТП та смертю водія. Черняк зазначив, що сторона потерпілих не оскаржуватиме висновок експертизи, оскільки доведена провина водія Infiniti.
  • У прокуратурі Харківської області підтвердили інформацію про наявність алкоголю в крові 58-річного Ігоря Носова. За даними обвинувачення, сп'яніння водія Chevrolet не було причиною ДТП.
На початок