Змило у воду з кіньми: на Закарпатті шукають юнака, який зник через паводок

Змило у воду з кіньми: на Закарпатті шукають юнака, який зник через паводок

Оновлено
Змило у воду з кіньми: на Закарпатті шукають юнака, який зник через паводок
. Фото ілюстративне: БУВР

Через паводок, який стався на Закарпатті 5 січня, у річці Крайня, поблизу села Кобилецька Поляна Рахівського району, зник хлопець, 2007 року народження. Рятувальники розпочали його пошуки, — повідомив на брифінгу у пресцентрі Закарпатської ОДА начальник головного управління ДСНС на Закарпатті Роман Гудак.

За словами начальника ДСНС області, двох хлопців разом з кіньми змило у воду річки Крайня, у селі Кобилецька Поляна Рахівського району. Один з них, 1996 року народження, зміг вибратися на берег.

"Проводяться пошукові роботи. Їх змило у річку разом з кіньми. Його напарник вибрався та пішов до лісників вночі. Повідомив про подію. Враховуючи що річка Крайня маленька і низька, зараз вона має ширину від 60 до 100 метрів. Висота води до 1,5 м. Ми будемо обходити по берегах, а коли вода спаде, то, за необхідності, залучатимемо водолазів", — повідомив він.

На сайті ДСНС у Закарпатській області зазначили, що пошуки хлопця 5 січня тривали до 23:50. 6 січня пошукові роботи відновили.

На сторінці поліції Закарпатської області у Facebook повідомили, що хлопчик протягом 2 днів проживав у будиночку лісника та допомагав 24-річному сусідові заготовляти дрова на зиму.

Змило у воду з кіньми: на Закарпатті шукають юнака, який зник через паводок

"Повертаючись з лісу додому на підводі, дитина з чоловіком з’їхали до річки. Стрімкий потік води почав розбивати підводу, в результаті чого місцеві жителі опинилися у водоймі. Після цього 24-річний чоловік доплив до берега, а хлопчик зник у воді", — йдеться у повідомленні поліції.

У пошуках хлопця беруть участь рятувальники, поліцейські, працівники лісової охорони та місцеві.

Що відомо:

  • Підтоплення внаслідок дощів на Закарпатті ліквідовують з 5 січня. У Воловці затопило підвал селищної ради, а у селі Луг на Рахівщині на дорозі стався зсув;
  • Внаслідок дощів на Закарпатті 5 січня піднявся рівень води у річках області. В Ужі течія віднесла сміття у Словаччину: пластикові і скляні пляшки, лампочки та взуття;
  • У селі Вільхівка Хустського району та поблизу сіл Великі Ком'яти й Шаланки в Берегівському районі на заплаву вийшла річка Боржава;
  • Підтоплення на Закарпатті відбуваються декілька разів на рік. У липні 2021-го у Рахівському районі через сильну течію була пошкоджена дорога, знищено 31 міст, в річку потік зніс 10 автомобілів.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок