Глава ВООЗ сподівається, що у 2022 році світ подолає пандемію коронавірусу

Глава ВООЗ сподівається, що у 2022 році світ подолає пандемію коронавірусу

Глава ВООЗ сподівається, що у 2022 році світ подолає пандемію коронавірусу
. WHO

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адганом Гебреєсус вважає, що у 2022 році людство зможе подолати пандемію коронавірусу і для цього є всі необхідні засоби. Про це він заявив у своєму новорічному зверненні.

"Ми маємо всі необхідні ресурси й причини — вже не менше п’яти мільйонів померлих — для завершення цього лиха. Але, як ми раніше й казали, все зводиться до бажання", — заявив Гебреєсус.

Він нагадав, що ВООЗ схвалила до екстреного використання вже десять вакцин проти коронавірусу, у всьому світі за 2021 рік зробили понад 8,5 мільярда доз щеплень і, крім того, готуються нові засоби лікування COVID-19, які можуть запобігти смерті від хвороби. Але "через очевидну нерівність" ці здобутки нерівномірні.

"Вузьколобий націоналізм, егоїзм, нагромадження вакцин і нерівність доступу до них — усі ці провали і не лише підживлювали пандемію. Чим далі триває нерівність, тим більша ймовірність, що вірус мутує і з’являється нові штами, які ми не можемо ані попередити, ані передбачити", — застерігає генеральний директор ВООЗ.

Він закликав світ посприяти досягненню у 2022 році трьох цілей, які, на його думку, дозволять зупинити пандемію: вакцинація 70% всього дорослого населення світу, побудова засад глобальної системи охорони здоров’я і збільшення фінансування первинної ланки медичної допомоги.

"На мій погляд, якщо ми зможемо успішно втілити ці цілі, то в кінці 2022 року будемо не відзначати кінець третього року пандемії, а святкувати повернення до доковідного життя, коли ми збиралися в колі сім’ї та друзів на свята і тішилися компанією і любов’ю одне одного", — підсумував Гебреєсус.

Читайте також: Про локдаун у 2022-му, пігулки від COVID-19 і бустерну дозу вакцини. Відповідає головний санлікар

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Що відомо

  • Згідно з даними Університету Джонса Гопкінса, станом на 1 січня 2022 року майже 288,6 мільйона людей у всьому світі хворіли або хворіють на COVID-19. Із них понад 5,4 мільйона померли.

Читайте також

Другий рік пандемії коронавірусу. Чи поборов світ COVID-19 у 2021-му

Нові карантинні обмеження у Європі. Як це торкнеться туристів з України

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок