Традиційний новорічний забіг відбувся в Миколаєві

Традиційний новорічний забіг відбувся в Миколаєві

Традиційний новорічний забіг відбувся в Миколаєві
. Фото: Володимира Степанова/Суспільне Миколаїв

20 кілометрів 22 метри — таку дистанцію пробігли 1 січня учасники новорічного забігу "Біжи до мети", який шостий рік поспіль організовують у Миколаєві.

З бігунами спілкувався кореспондент Суспільного Володимир Степанов.

"Організовував забіг клуб Run-2-goal, шукали учасників за допомогою Facebook", — розповіла співорганізаторка спортивного заходу Валентина Ковальська, яка вже вшосте бере участь у новорічному забігу.

Традиційний новорічний забіг відбувся в Миколаєві
Учасники новорічного забігу "Біжи до мети". Фото: Сергія Кононенко/Facebook

"Взяти участь міг будь-хто. Ті, хто прийшов – люди, які підтримують здоровий спосіб життя. Це – радісні і щасливі люди", — сказала Валентина Ковальська.

Серед 25 спортсменів, які відзначали Новий рік бігом, Євген Завдун. Чоловік працює лікарем-фізіотерапевтом, а півтора року тому захопився бігом, якому і присвячує частину вільного часу. У новорічному забігу участь взяв вперше, втім має досвід подолання ультрамарафонної дистанції.

"Кілька місяців тому пробіг напівмарафон — 21 кілометр 97 з половиною метрів. Після цього якось не було бажання бігти 30 або більше кілометрів. Зараз тримаю форму, у середньому раз на тиждень пробігаю близько 12-15 кілометрів", — розповів Євген Завдун.

Традиційний новорічний марафон для любителів бігу відбувся у Миколаєві
Євген Завдун. Фото: Володимира Степанова/Суспільне Миколаїв

Як розповів Євген Завдун, тренованій людині майже не знадобиться час на відновлення після бігу на дистанціъ у 22 кілометри.

"Тут плануємо, як-то кажуть, "фановий" забіг, у повільному темпі. Якщо ти тренуєшся, час на відновлення фактично не знадобиться. Може, якщо людина бігала до десяти кілометрів, у неї буде відновлювальний період, день-два, але не більше", — сказав Євген Завдун.

Стартували з Соборної площі об 11:14.

Традиційний новорічний марафон для любителів бігу відбувся у Миколаєві
Традиційний новорічний марафон для любителів бігу відбувся у Миколаєві. Фото: Володимира Степанова/Суспільне Миколаїв

За словами Валентини Ковальської, якщо хтось з учасників стомився, він може "зійти", адже забіг – не на результат. Довжину дистанції визначали за допомогою смартгодинників.

"Маршрут змінили через ожеледицю. Бігли Адміральською до Могилянки і назад до Соборної площі і потім вулицею Соборною до проспекту Центрального, так приблизно чотири з невеликим кола", — сказала Валентина Ковальська.

Забіг тривав дві з половиною години.

Що відомо

  • Організовувати забіги першого січня почали з 2017 року.
  • На забіг 1 січня 2021 року вийшли 35 спортсменів.
  • 1 січня 2020 року бігли 35 поціновувачів активного відпочинку.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок