"Космос просто надзвичайно величезний": Маск відповів на критику про свої супутники

"Космос просто надзвичайно величезний": Маск відповів на критику про свої супутники

"Космос просто надзвичайно величезний": Маск відповів на критику про свої супутники
. AP

Засновник компаній Tesla і SpaceX та найбагатша людина у світі Ілон Маск відповів на критику про те, що супутники його проєкту Starlink займають занадто багато місця на орбіті, зазначивши, що навколо Землі вистачить місця для "десятків мільярдів" супутників, передає Finanacial Times.

"Космос просто надзвичайно величезний, а супутники дуже крихітні. Це не та ситуація, коли ми якимсь чином блокуємо інших", — зазначив мільярдер.

Раніше голова Європейського космічного агентства Йозефа Ашбахера заявив, що Маск "створює правила" для космічного простору планети — Ілон Маск ці звинувачення спростовує.

Читайте також: Ілон Маск заявив, що цьогоріч сплатить 11 мільярдів доларів податків

Влітку британські вчені дійшли висновку, що через кількостьсупутників проєкту Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на орбіті збільшилася кількість небезпечних зближень між космічними апаратами — це призводить до близько 1600 занадто близьких наближень двох апаратів на орбіті.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Що відомо

  • Літак у небі Флориди зірвав спробу запуску SpaceX мінісупутників на орбіту.
  • SpaceX успішно запустила ракету з GPS-супутником для військово-повітряних сил США.
  • У лютому 2021 року стало відомо, що Україна проводить перемовини з компанією американського бізнесмена Ілона Маска SpaceX щодо запуску власного супутника "Січ 2-30" у грудні 2021 року.
  • У Великій Британії, Канаді та США компанія Ілона Маска SpaceX відкрила передзамовлення на супутниковий інтернет Starlink.
  • 24 січня американська компанія SpaceX Ілона Маска 24 січня здійснила успішний запуск багаторазової ракети Falcon 9 із рекордною кількістю супутників, започаткувавши історичну місію Transporter-1.
  • 14 січня 2021 року вантажний космічний корабель Cargo Dragon компанії SpaceX повернувся на Землю з вантажем із Міжнародної космічної станції.
  • Компанія Ілона Маска SpaceX підписала контракт з міністерством оборони США про запуск 28 супутників на 150 мільйонів доларів.
  • 19 грудня 2020 року ракета-носій Falcon 9 компанії Ілона Маска успішно злетіла зі стартового майданчика та вивела на орбіту засекречений супутник для Національного управління військово-космічної розвідки США.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок