Відеокамери та безпілотники. США виділять Україні 25 мільйонів доларів для посилення кордону

Відеокамери та безпілотники. США виділять Україні 25 мільйонів доларів для посилення кордону

Відеокамери та безпілотники. США виділять Україні 25 мільйонів доларів для посилення кордону
. Фото ілюстративне: ДПСУ

Сполучені Штати Америки виділять Державній прикордонній службі України фінансування загальним обсягом 24,5 мільйона доларів для реалізації двох проєктів, які мають підвищити рівень безпеки на кордоні.

Як повідомив у коментарі Суспільному голова ДПСУ Олександр Демченко, сума коштів, виділених на один із проєктів, сягає 20 мільйонів доларів.

"Зокрема, це посилення безпеки північного і східного кордону України. А також визначені потреби першочергові – це засоби відеофіксації, безпілотні комплекси, індивідуальний захист прикордонників та забезпечення їх розташування в польових умовах. Також автомобільний транспорт та засоби зв'язку", – розповів посадовець.

За його словами, при цьому кілька тижнів тому між Держприкордонслужбою та США був зареєстрований ще один проєкт за програмою експортного контролю та кордонів.

"За цим напрямком також буде нарощування потужностей. В тому числі й з розвитку інфраструктури кордону. Буде надана допомога в інженерному облаштуванні кордону", – зазначив Демченко.

Голова ДПСУ повідомив, що також американські партнери мають допомогти Україні щодо облаштування системи відеоспостереження.

"Обсяг цього проєкту 4,5 мільйони доларів – додав він.

Що відомо

  • Телеканал NBC News повідомив, що адміністрація президента США Джо Байдена зволікає з її передачею Україні військової допомоги на 200 мільйонів доларів.
  • 9 грудня німецький парламент провів екстрені слухання щодо ймовірної воєнної інтервенції Росії в Україну. Опозиційний блок ХДС/ХСС, раніше очолюваний Ангелою Меркель, пригрозив Росії дуже серйозними санкціями.
  • 7 грудня відбувся онлайновий саміт президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна на тлі численних повідомлень про скупчення військ РФ на кордоні з Україною. Байден і Путін говорили в закритому режимі майже 2 години.
  • Після перемовин із Путіним Байден поговорив із лідерами Франції, Німеччини, Італії і Британії, а ввечері 9 грудня провів телефонну розмову з Володимиром Зеленським. Сторони обговорили врегулювання ситуації на Донбасі, питання членства України в НАТО, а також "Північний потік-2".
  • На початку листопада 2021-го американські ЗМІ повідомили про скупчення російської техніки на кордоні з Україною, однак тоді у Міноборони та РНБО заперечили цю інформацію. 21 листопада голова української розвідки Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня-початку лютого 2022 року.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок