Сніг та ожеледиця на Миколаївщини. Яка ситуація на дорогах області

Сніг та ожеледиця на Миколаївщини. Яка ситуація на дорогах області

Оновлено
Сніг та ожеледиця на Миколаївщини. Яка ситуація на дорогах області
. Фото: sumyinfo.com

На півночі Миколаївської області 28 грудня йде сніг, ближче на південь — крижаний дощ: поверхні доріг місцями покриті снігом, місцями ожеледиця. Станом на 12:00 ситуація в області контрольована, дороги проїзні, працює техніка.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла речниця Служби автомобільних доріг Миколаївської області Маргарита Євтушенко.

"На дорогах області працюють 73 робітники та 69 одиниць техніки. Місцями є ускладнення з проїздом у районі Троїцького, в районі Веселинового, але в цілому проїзд основними дорогами області забезпечено. На трасі Н24 "Благовіщенське - Миколаїв" постійно працює снігоочисна та посипна техніка", — розказала Маргарита Євтушенко.

Читайте також: "Пошкодження електромережі. На Миколаївщині знеструмлені 39 населених пунктів"

У Миколаєві, за словами речника комунального підприємства "ЕЛУ автодоріг" Дениса Барашковського, дев’ять автомобілів та навантажувач почали посипати дороги міста реагентами із 23:30 27 грудня. Обробляли основні магістралі, спуски та підйоми. З ранку 28 грудня спецавтомобілі виїхали на повторну обробку вулиць.

"Від початку доби на посипку використано понад 99 тонн соляної суміші. Станом на 12:00 основні дороги міста оброблені реагентом. Автомобілі повернулися на базу, водії та механік проводять огляд транспорту та готуються до виїзду, оскільки найближчим часом очікується зниження температури", — розповів Денис Барашковський.

За інформацією речника патрульної поліції Віталія Душка, від 19 години 27 грудня до 12:00 28 грудня в області зареєстрували сім дорожньо-транспортних пригод. Травмувалась одна людина.

За інформацією пресслужби "ЕЛУ-аватодоріг", станом на 14:00 міські дороги, оброблені реагентами. Ближче до вечора 28 грудня запланована повторна обробка доріг, тому що очікується зниження температури повітря, що може призвести до ожеледі.

Через ожеледь ламалися та падали гілки дерев. Прибирали їх комунальні служби та рятувальники.

"Чергові відділення п’ятої пожежно-рятувальної частини п'ять разів залучались до розпилу дерев на вулицях Рибній, Океанівській, Остапа Вишні, проспекті Корабелів. Чергове відділення аварійно-рятувальної частини воєнно-рятувального загону спецпризначення здійснювало роботи з розпилення масивної гілки дерева, що впала на будівлю на вулиці Чкалова", – каже речниця ГУ ДСНС України в Миколаївській області Ілляна Пацюк.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок