На Миколаївщині 88 відсотків дітей-сиріт охоплені сімейними формами виховання

На Миколаївщині 88 відсотків дітей-сиріт охоплені сімейними формами виховання

Сімейними формами виховання, такими як опіка, піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу в Миколаївській області охоплено 2407 дітей, що становить 88 відсотків від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це йдеться у відповіді заступника начальника служби у справах дітей Миколаївської обласної державної адміністрації Олега Гускіна на запит кореспондентів Суспільного.

Загалом по області виховуються 559 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 301 дитина виховується у 44 дитячих будинках сімейного типу та 258 дітей виховується у 138 прийомних сім'ях.

У закладах інституційного доглядуУсі заклади, де практикується цілодобове перебування дитини, – є закладами інституційного догляду та виховання дітей перебуває 254 дитини-сироти та позбавленої батьківського піклування.

Протягом 2021 року по області статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, отримали 280 дітей. Усиновлено на території області 32 дитини, з них громадянами України – 20 дітей, іноземними громадянами – 12 дітей. Ще шість дітей усиновили за межами області.

Загальна кількість дітей в області, які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, становить 1848.

Читайте також: "Ліквідація інтернату у Вознесенську. Що відомо"

Станом на грудень 2021 року загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Миколаївській області становить 2734 дитини, що на 95 дітей менше ніж на кінець 2020 року. З них 1112 дітей-сиріт та 1622 дитини, позбавленої батьківського піклування.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок