"Один з найскладніших періодів у житті". Плавець Романчук - про ціну медалі на чемпіонаті світу

"Один з найскладніших періодів у житті". Плавець Романчук - про ціну медалі на чемпіонаті світу

Ексклюзивно
"Один з найскладніших періодів у житті". Плавець Романчук - про ціну медалі на чемпіонаті світу
. AP

Ексклюзивний коментар українського плавця для Суспільне Спорт.

Авторка: Світлана Кропіна

2-разовий призер Олімпійських ігор у Токіо Михайло Романчук провів останній старт 2021 року. Український плавець виступив на чемпіонаті світу з плавання на короткій воді.

Романчук став одним з двох українців, що виступили на турнірі та пройшли у фінал. Причому у кваліфікації український плавець показав найкращий результат, однак у самому фіналі посів зміг здобути лише "бронзу".

Читайте також: Михайло Романчук - бронзовий призер чемпіонату світу з плавання на короткій воді

Для Романчука ця медаль стала п'ятою у 2021 рік на рівні найвищих міжнародних змагань. Двічі український плавець ставав чемпіоном Європи (дистанції 800 та 1500 метрів), а також здобув дві медалі на Олімпіаді ("срібло" та "бронзу").

Після виступу на чемпіонаті світу Романчук дав ексклюзивне інтерв'ю Суспільне Спорт, у якому розповів про виступ на останньому старті року, а також про те, як оцінює результат.

Романчук назвав "важким" період після участі на Олімпіаді-2020. І попри те, що міг боротися за "золото" за результатами кваліфікації, задоволений підсумковим результатом.

"Кожна медаль є особливою, їх дуже багато у моєму житті, але ця має своє особливе місце. Був надзвичайно складний постолімпійський період - не буду вдаватися в деталі, що, куди і як. Але це був надзвичайно важкий період для мене. І я дуже щасливий, що вдалося здобути бронзову нагороду і показати досить непоганий результат".

Плавець не конкретизував, з чим саме були пов'язані його проблеми. Однак наголосив, що цей період у його кар'єрі був одним із найскладніших.

"З чим були пов'язані проблеми? Зі здоров'ям, і не тільки. Важко було і фізично, і морально. Це дуже важкий період, один з найскладніших періодів узагалі в моєму житті".

Щодо виступу на чемпіонаті світу, то Романчук задоволений здобутій медалі. Але наголосив: після аналізу він з тренером прийшов до висновку, що підготовка була виконана менш, ніж на половину.

"Звичайно, хотілося показати усе, на що здатен, хоч ми проробили не такий великий обсяг роботи, як могли б. Але це чемпіонат світу, тут потрібно показувати результат: готовий ти чи ні. Тому я вдячний, що є результат, є медаль. Як я вже сказав, дуже складний період був. Ми аналізували з тренером, з усієї підготовки нам вдалося виконати може 30-40% запланованого, тому такий результат - є до чого прагнути і показувати гарні результати в майбутньому".

Що відомо

  • Для Романчука "бронза" стала другою у кар'єрі на рівні чемпіонатів світу на короткій воді. У 2018 році він переміг на цій дистанції.
  • Особистий рекорд Романчука на 1500-метрівці (коротка вода) залишається 14:09.14, який українець встановив у фіналі чемпіонату світу-2018.
  • Новорічні свята Романчук проведе в Україні, а уже 4 січня розпочне збори до нових стартів.
  • Романчук планує стартувати у відборі на чемпіонат світу у березні. У разі відбору виступить на чемпіонаті світу, що відбудеться у травні, а у серпні змагатиметься на Євро з плавання.
На початок