Книжки українських авторів Любка Дереша та Андрія Кокотюхи видали болгарською мовою

Книжки українських авторів Любка Дереша та Андрія Кокотюхи видали болгарською мовою

Книжки українських авторів Любка Дереша та Андрія Кокотюхи видали болгарською мовою
. Facebook

Цьогоріч в перекладі болгарською мовою вийшов роман Дереша "Культ" та серія з чотирьох книг "Вигнанець" Кокотюхи. Книжки видали завдяки програмі підтримки перекладів в Болгарії.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Українського інституту книги.

"Цього року завдяки Програмі підтримки перекладів в Болгарії вийшли книжки двох українських авторів – Любка Дереша та Андрія Кокотюхи", – йдеться у повідомленні.

Роман Дереша "Культ", який в Україні вийшов у видавництві "Кальварія", опублікувало болгарське видавництво "Ergo Publishing House" в перекладі Райни Камберової.

За сюжетом, студент-біолог Юрко Банзай приїжджає на педагогічну практику до містечка Мідні Буки. Там у нього розпочинається роман з його ученицею, неформалкою та аутсайдеркою Даркою Борхес. Сторожем у школі працює місцевий п’яниця Роман Корій, "посланець інфернальних сил" і власник бібліотеки давніх книг.

Банзай експериментує зі свідомістю, практикує контрольовані сновидіння. Під час кількох галюциногенних видінь Банзай дізнається про містичний устрій світу, богів, ангелів, демонів, а також про містичний "тунель" у підвалі школи. Для реалізації своїх планів Корій за допомогою магії влаштовує в школі епідемію.

Читайте також: Що відбулося в українській книжковій індустрії у 2021

Серію книг "Вигнанець" Кокотюхи у 2019-2020 роках видало видавництво "Віват", а цього року у видавництві "Arhipelag" вийшов її болгарський переклад.

Серія охоплює книги "Вигнанець і чорна вдова", "Вигнанець і навчена відьма", "Вигнанець і перевертень" та "Вигнанець і грішниця". Дія серії книг розпочинається навесні 1909 року, коли київський слідчий Платон Чечель викриває убивцю юних дівчат – доньку таємного радника з Петербурга. Згодом панянка гине за тих же обставин, що й її жертви. Тож впливові родичі звинувачують поліцейського в наклепі. Платон стає вигнанцем для всіх. Єдиний вихід не опинитися на каторзі – це врятувати життя мільйонера фон Шлессера. Йому нібито загрожує молода дружина, що встигла здобути славу чорної вдови. Однак барон помирає і це стає лише початком серії убивств. Під підозрою всі спадкоємці – і навіть сам Платон. Вигнанець змушений розплутати клубок смертей та дізнатись, хто винен у злочинах. Йому це потрібно, щоб врятувати себе та запобігти новим вбивствам.

Що відомо

  • Повнометражний фільм "Трохи пітьми або На краю світу" знімуть за мотивами однойменної книги Дереша. Вихід кінострічки у прокат планується в 2023 році.
  • В жовтні у Кропивницькому знімали одну з восьми серій документального серіалу під назвою "Між крапельками" за сценарієм Кокотюхи.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок